Ankara-Sivas Arası 1 Saat 50 Dakika Oluyor

Ankara-Sivas Arası 1 Saat 50 Dakika Oluyor

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, yüksek hızlı tren projesi tamamlandığında, Ankara Garı ile Sivas Garı arasının 1 saat 50 dakika gibi bir sürede kat edilebileceğini söyledi.

Bunun büyük bir nimet olduğunu anlatan Bakan Soluk, "Kazasız belasız o günleri Allah ömür verirse hep beraber görürüz." dedi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışma yapılmadığı gibi bir görüntü olduğunu ifade eden Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, bunu, çalışmaların karayolundan uzakta yapılıyor olmasına bağladı. Soluk, projenin hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Bakanlığına bağlı kurumların Sivas'ta gerçekleştirdiği yatırımları incelemek üzere Sivas'a gelen Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, Ankara-Sivas Hızlı Tren Yerköy-Yozgat-Sivas arası alt yapı inşaatı yapım işinde inceleme yaptı.

Yıldızeli ilçesi Geminbeli mevkiinde yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Soluk, daha sonra T-6 tünelini gezdi. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Soluk, 'yüksek hızlı tren projesinde çalışma yok' gibi sualler sorulduğunu söyledi. Projenin bir an önce bitirilmesi için hummalı bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Soluk, "Yüklenici firmaya ve bizim kendi personelimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yüksek hızlı tren projesinin karayolundan uzakta ve insanların göremeyeceği güzergahlarda yapıldığını belirten Bakan Soluk, "Bu çalışmaların sonucunda inşallah 251 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Sivas arasını 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anda 141 kilometre bir güzergahta çalışılıyor. 111 kilometrelik kısım ise bu yıl içerisinde ihale yapılacak. Ayrıca, Ankara-Kayaş arası 11 kilometre, Başkent Ray ile birlikte ihalesi müşterek yapılacak. Kayaş-Yerköy arası 141 kilometrelik bir kesimin de bu yıl sonu itibariyle ihalesini yapacağız. Ancak orada Ankara-Kayaş–Kırıkkale, Kırıkkale-Yerköy olarak iki kesime ayırmak söz konusu. O iki kesim ayrıldığında da üç kesim halinde hummalı bir çalışmayla altyapının yapım süresini kısaltmayı hedefliyoruz. Kısım kısım ihale etmemizdeki amaç, altyapının hızlandırılması." şeklinde konuştu.

ANKARA-SİVAS UÇAK SEFERLERİ

Yeni başlayan Ankara–Sivas uçak seferi haberleri için yazılı ve görsel basına da teşekkür eden Bakan Habip Soluk, Sivas'tan Ankara'ya giden ve bazı illerden Ankara'ya gelip de Sivas'a uçacak olan yolcular için bu seferlerin avantajlı olacağını vurguladı. Bakan Soluk, şöyle dedi:

"Sabah saatinde İzmir, Antalya, Bodrum, Adana, Gaziantep, Erzurum, Van, Diyarbakır, Trabzon'dan eğer Ankara'ya gelirler de buradan Sivas'a gelmek isterlerse yalnızca 25 lira fark ödeyerek, Esenboğa'dan Sivas'a uçakla gelebilecekler. Sivas'tan Esenboğa'ya dönüşte aynı şekilde Sivas'tan binen hemşerimiz Esenboğa'ya indiğinde yukardaki illere yine 25 lira fark ödeyerek uçabilecek." Bakan Soluk, Sun Expres Havayolu Şirketi'nin de 2012 yılı için İzmir-Sivas uçak seferi başlatmak için bir planlama yapmaya çalıştığını kaydetti.

 

 
ajanslar