Amir Abdullahian Azeri Mevkidaşı ile Görüştü

Amir Abdullahian Azeri Mevkidaşı ile Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan, Azerbaycanlı mevkidaşı ile savaş sonrası dönemde bölgedeki durumu ve diğer bölgesel konuları görüştü.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Dün Cumartesi İran, Orta Asya bölgesindeki yabancı ülkelerin varlığını reddederek, o bölge ülkeleri arasındaki bölgesel ilişkilerin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile yaptığı telefon görüşmesinde ikili ilişkileri ve iki ülke arasında son dönemde hayata geçirilen ulaştırma ve ticaret dahil projeleri ele aldı.

Görüşmede, savaş sonrası dönemde bölgedeki durum ve diğer bölgesel meseleler de ele alındı.

Görüşmede Amir Abdullahian, bölgedeki yabancı varlığının reddedildiğini de vurguladı ve Azerbaycanlı mevkidaşına bölgedeki sorunların olumlu politikalar izlenerek çözülebileceğine dair güvence verdi.

İran Dışişleri Bakanı'nın 22 Aralık'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede "iki ülke liderlerinin ikili ilişkileri güçlendirme iradesi olduğunu" görmesi dikkat çekicidir

İran, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlığı barışçıl yollarla çözmeye istekli olduğunu ifade ederek , sorunun siyasi yollarla çözülmesine yardımcı olmaya istekli olduğunu vurguladı.