Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Amerika'nın sonu Hitler Almanya'sı mı?

Tarih ikinci dünya savaşının özellikle Hitler ve onun Almanya'sının korkunç hezimetiyle son bulduğunu kaydetti.

Faşist Almanya'nın bu hezimetinin birazcık detaylarına girdiğinizde en önemli sebebin aynı anda sayısız cephede savaş açmış olduğunu görürsünüz.

Gerçi bu hatayı yapmasa onu bekleyen şeyin yine hezimet olduğunu görecektik. Çünkü zalimdi, haksızdı, hepsinden önemlisi üstünlük taslayan faşist bir müstekbirdi, eninde sonunda söz konusu akıbete kavuşacaktı.

Şu var ki, eğer aynı anda hem Rusya'ya, hem İngiltere'ye, hem Fransa'ya, hem Polonya'ya ve etrafındaki diğer devletlere savaş açmasaydı, söylediğimiz gibi eceli biraz daha uzayabilirdi.

Fotoğrafa zaman ve mekân olarak biraz uzaktan baktığınızda Trump'ın Amerika'sıyla Hitler'in Almanya'sının bire bir örtüştüğünü görürsünüz.

İktidara gelmeden önce artık sadece Amerika'nın çıkarlarının ön planda olacağını vaad etmişti Amerikalılara. Biz de zannetmiştik ki artık Amerika dışardan elini ayağını çekip kendi kabuğuna çekilecek.

Meğer sadece Amerika'nın çıkarlarını düşünmek, dışarıya daha çok, daha sert müdahale etmekmiş.

İşte aynı anda dört bir yana bu sert saldırıları bize Hitler'i hatırlatıyor. Sadece bize değil bizzat Amerikalı düşünürlere de.

Bu saldırıların hepsi sıcak savaş şeklinde olmasa bile önemli bir kısmı her an ısınabilecek dozajlarda seyrediyor.

 İslam dünyasının kan dökülen her noktasında Amerika var. Siz buna uzak doğudaki gerginlikleri, kendi kıtasındaki ülkelerle olan gerginlikleri, bunlara her gün bir yenisinin eklenmesini de göz önünde bulundurun. Faşist Almanya'nın bir daha tekerrür ettiğini göreceksiniz.

Faşist Amerika işgal ettiği yerlerde geçici olarak başarılı ve kalıcı gibi görünse de Hitler'in bütün cephelerde aynı anda çöktüğü gibi bir akıbetten kurtulamayacaktır.

Tabi bu arada İslam dünyası bu arada çekeceği çile ne kadarsa onu da çekecek.

Ortadoğu ve Türkiye cephesi belki öncekilerden biraz dağa kötü günler geçirecek gibi. Beş bin tırdan daha fazla her türlü silahla takviye edilen PYD/PKK'nin önceki gibi kolay bir rakip olmayacağını uzmanlar dile getirmektedir.

Hem söz konusu büyük silah takviyesi hem önceden haberdar olduğu için başta hendek ve mayınlama hazırlıkları, sivilleri kalkan olarak kullanma taktikleriyle Afrin serüveni hiç de kolay geçmeyeceğe benziyor…

İşin ilginç yanı böylesi bir günde Türkiye etrafına baktığında hiç kimseyi yanında göremiyor. Ne Rusya, ne İran ve ne de diğer İslam ülkelerinden hiç kimse yok.

Eğer 23 Ocak'ta toplanacak NATO ve Avrupa ülkeleri tamamen karşı cephedeki yerlerini alırlarsa işin boyutları çok daha kötü noktalara gidecek demektir. Rabbim hayırla neticelendirsin.

Fakat her şeye rağmen Amerika'yı bekleyen akıbetin Hitler Almanya'sının akıbeti olma gerçeği asla değişmeyecektir.

Rabbim dünya gözüyle yerle bir olduğu günleri bizlere görmeyi lütfeylesin.

Bu yazı toplam 1046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar