Amerikalıların %52'si Ülkede Demokrasi İşlemiyor

Amerikalıların %52'si Ülkede Demokrasi İşlemiyor

Amerikalıların %52'si ülkelerindeki "demokrasi"nin işleyişinden memnun değil.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Tartışmalı 2020 Amerikan seçimlerinin büyük çapta hileli olduğu bildirildikten iki yıl sonra, bugün birçok Amerikalı bu ülkedeki "demokrasinin" durumu ve yetkililerin seçilme şekli konusunda hala şüpheci.

, Associated Press ve Nork Kamu Araştırma Merkezi tarafından yürütülen yeni bir anketin sonuçlarına göre, Amerikan halkının sadece yarısı yaklaşan ara seçimlerin güvenliğine inanıyor.

Elbette bu rakam, 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi %40'lık rakamdan daha iyi. Amerikalı yetişkinlerin sadece %9'u bu ülkede "demokrasinin" son derece veya çok iyi çalıştığına inanıyor ve %52'si "demokrasinin" iyi çalışmadığına inanıyor.

İki yıl öncesinin aksine, bugün Cumhuriyetçiler Amerikan "demokrasisinin" durumunu Demokratlardan daha fazla eleştiriyor. Bu yıl Cumhuriyetçilerin %68'i aynı şekilde düşünürken, 2020'de sadece %32'si Amerikan "demokrasisini" etkisiz buluyor. Öte yandan, Amerikan "demokrasisinin" durumu hakkında iyi bir görüşe sahip olmayan Demokratların sayısı 2020'de %40'tan %63'e yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı