Amerika'da Şaşırtan Anket Sonucu

Amerika'da Şaşırtan Anket Sonucu

Anket: Amerikalıların çoğunluğu FBI'a güvenmiyor

Amerikalı seçmenlerin çoğu, FBI'ın gelecekteki başkanlık seçimlerine karışmasından endişe duyuyor ve benzer bir sayı, teşkilatın kapsamlı bir reforma ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Ve yeni bir Harvard CAPS-Harris anketine göre , yanıt verenlerin yüzde 70'i FBI ve diğer istihbarat teşkilatlarının seçimlere müdahale etmesinden ya çok ya da biraz endişe duyduklarını söylüyor.

Ayrıca, %71'i 2016'dan sonraki değişikliklerin daha fazla müdahaleyi önlemek için yeterli olmadığını ve "yaygın" reformun hala gerekli olduğunu kabul etti.

Bulgular, FBI'ın 2016'da Russiagate olarak bilinen Trump-Rusya soruşturmasını başlatma gerekçesinin "ciddi şekilde kusurlu" olduğunu tespit eden Durham Raporu'nun hemen ardından geldi.

Aynı ankette büyük bir çoğunluk (%69) FBI'ın Trump soruşturmasını başlatırken kendi standartlarını ihlal etmesine şaşırmadı. Cumhuriyetçilerin ve bağımsızların daha büyük bir kısmı şaşırmadıklarını söylerken (sırasıyla %79 ve %75), Demokrat seçmenlerin çoğunluğu da (%55) bu ifadeye katılıyor.

Ve geçen Ocak ayında, ABD Adalet Bakanlığı , FBI eski Başkan Donald Trump'ın konutuna baskın düzenlerken, mevcut Başkan Joe Biden'ın merkezinde bulunan ve eski Başkan Yardımcısı Barack Obama olarak görev yaptığı döneme kadar uzanan potansiyel olarak gizli belgelerin gözden geçirildiğini duyurdu.

Federal ajanlar , 9 saatlik kısa aramaları sırasında, mühürsüz arama emri makbuzuna göre, bazıları "çok gizli" olarak sınıflandırılan 11 takım belge ve diğer materyalleri ele geçirdi.

Kaynak:TEVHİDHABER