"Amerika Nükleer Silah Konusunda  Karanlık Bir Geçmişe Sahip"

"Amerika Nükleer Silah Konusunda Karanlık Bir Geçmişe Sahip"

İran: Amerika, nükleer silahları kitle imha silahı olarak kullanma konusunda karanlık bir geçmişe sahip tek devlet

Tahran - IRNA: İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanaani, Pazar günü, nükleer silahların kullanımına ilişkin yasağın Amerika'nın sahibi olduğunu eleştirdi.

Nasır Kanaani Twitter'da şunları yazdı: "Amerika, nükleer silahları bir kitle imha silahı olarak kullanma ve en büyük nükleer cephaneliğe sahip gayri meşru bir rejime yardım etme konusunda karanlık bir geçmişe sahip tek hükümet." dedi.
Nasır Kanaani : Amerika'nın nükleer silah kullanımının yasaklanması bayrağını taşıması uygun bir davranış değil dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları, bugün, 6 Ağustos Pazar günü, Japon kentinde yaklaşık 140.000 kişinin hayatını kaybettiği, 1945 yılında dünyadaki ilk atom bombası saldırısının dünya çapında anılması vesilesiyle geldi. O zamanlar sayısı yaklaşık 350.000 olarak tahmin edilen Hiroşima'nın.

Bir Amerikan uçağının attığı bomba on binlerce kişiyi hemen öldürürken, diğerleri daha sonra bombadan kaynaklanan radyasyona maruz kalma veya ciddi yanıklar nedeniyle öldü.


Bir yanda İran, diğer yanda BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması için yürütülen müzakereler, ABD ve İran'ın nihai anlaşmaya varamaması nedeniyle tıkandı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Mayıs 2018'de anlaşmadan tek taraflı olarak çekilerek İran'a yönelik ekonomik yaptırımları yeniden uygulamaya koyması ve Tahran'ın buna, anlaşmada yer alan nükleer faaliyetlerine getirilen bazı kısıtlamaları kaldırarak yanıt vermesi dikkat çekici bir durum.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı