Amerika Körfezdeki Müttefiklerinin Yemen'e Müdahale Etmesini İstiyor

Amerika Körfezdeki Müttefiklerinin Yemen'e Müdahale Etmesini İstiyor

Suudi Arabistan ve BAE'nin farklı pozisyonları, ABD'nin Kızıldeniz'deki Yemen gücüne "tutarlı bir yanıt" olarak adlandırdığı şeyi formüle etme girişimini karmaşıklaştırıyor.

Bloomberg" de yer alan habre göre Konuya aşina olan kaynakalra göre, ABD'nin "Yemenlilerle yüzleşme çabaları, Washington'un Arap müttefikleri arasındaki farklılıklar nedeniyle büyük bir engele çarpıyor".

ABD ajansı Suudi Arabistan ve BAE'nin farklı pozisyonları, ABD'nin Kızıldeniz'deki Yemen gücüne "tutarlı bir yanıt" olarak adlandırdığı şeyi formüle etme girişimini karmaşıklaştırıyor yorumunu yaptı

ABD ajansına göre BAE askeri harekat için bastırırken, Riyad herhangi bir savaşın Yemenlileri kışkırtacağından korkarak daha ılımlı bir yaklaşımı destekliyor.

Suudi bir yetkiliye göre, bu "Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki ateşkesi tehlikeye atabilir ve Riyad'ın Sana ile kalıcı bir ateşkes anlaşmasına varma girişimini engelleyebilir."

Sana'a hükümetindeki beşinci askeri bölgenin komutanı Tümgeneral Yusuf el-Madani, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Gazze'deki herhangi bir tırmanış Kızıldeniz'de bir tırmanıştır" dedi ve Yemen güçlerinin "bizi Filistin'den alıkoyan herhangi bir devlet veya parti" ile karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Günün erken saatlerinde, İngiltere'nin Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi, Yemen'in Mokha limanı açıklarında Bab el-Mandab boğazı civarında olası bir patlama olduğuna dair bir rapor aldığını açıklamıştı

TERCÜME TEVHİDAHABER

Kaynak:Haber Kaynağı