Amerika Halkı, Yakında Bir iç  Savaş Çıkacağına İnanıyor

Amerika Halkı, Yakında Bir iç Savaş Çıkacağına İnanıyor

Bir anketin sonuçlarına göre, Amerikan halkının yarısı önümüzdeki yıllarda bir iç savaş bekliyor.

Amerika’da yapılan anketin sonuçları, Amerikalıların yarısının "önümüzdeki birkaç yıl içinde" ülkelerinde bir iç savaş çıkmasını beklediğini gösterdi.

" Hill " haber sitesine göre , California Üniversitesi'nden araştırmacılar, Şiddet Karşıtı Araştırma Programı ve Kaliforniya'daki Şiddet Araştırma Merkezi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iç savaşın oluşumu hakkında bir anket için işbirliği yaptı.

Bu anketin sonuçlarına göre Amerikalıların %50,1'i yakında Amerika'da bir iç savaş çıkacağı konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Öte yandan, yüzde 47,8'i Amerika'nın iç savaşa yakın olduğuna katılmıyor.

Bu ankete katılanların %14'ü iç savaşın yakın olduğuna "kesinlikle" veya "çok güçlü bir şekilde" katılıyor ve %36'sı bu ifadeye kısmen katılıyor.

Bu anketin sonuçlarına göre, Amerikalıların üçte ikisi ülkelerindeki demokrasinin "ciddi bir tehdit" ile karşı karşıya olduğunu söylüyor ve %90'ı Amerika'da demokrasinin öneminin "yüksek" veya "çok yüksek" olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte, bu ankete katılanların yüzde 20'sinden fazlası, siyasi şiddet kullanımının "en azından bazı durumlarda" genel olarak haklı olduğuna inanmaktadır. Yaklaşık yüzde 20'si de şiddetin demokrasiyi korumak için haklı olduğu ifadesine "kesinlikle" veya "çok güçlü bir şekilde" katılıyor.

Daha da ilginci, bu ankete katılanların üçte biri, seçim sonuçlarının çalınmasını önlemek için şiddet kullanımının en azından kısmen haklı olduğuna inanıyor.

Ayrıca, katılımcıların %10'dan fazlası, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı iktidara getirmek için şiddet kullanımının haklı olduğuna inanıyor.