Allahşükür Paşazade'ye Siyonist Destek

Allahşükür Paşazade'ye Siyonist Destek

İslam Partisi Başkanı Samedov hakkında sert bir bildiri yayınlayan Kafkasya Müslümanları İdaresi'ne Azerbaycan'daki Yahudilerden tam destek

Azerbaycan'da hicabın yasaklanması ve İslami değerleri saldırıların sürmesine karşı gösterdiği tepkiden dolayı tutuklanan İslam Partisi Başkanı Mövsüm Samedov hakkında sert bir bildiri yayınlayan Kafkasya Müslümanları İdaresi'ne Azerbaycan'daki Yahudilerden tam destek mesajı geldi.

Şeyhulislam Allah Şükür Paşazade'nin başkanlığını yürüttüğü Kafkasya Müslümanları İdaresi yayınladığı bildiride, İslam Partisi Başkanı Mövsüm Samedov'u "hicabı bahane ederek toplumu kışkırtmak ve toplum düzeni bozmaya çalışmak"la suçlaması en çok Azerbaycan'daki Yahudileri sevindirdi.

Rusça yayın yapan Aze.az internet sitesinde yer alan habere göre, Azerbaycan'daki Yahudi cemaati lideri Semen Ikhiilov "biz Azerbaycan'daki Yahudiler olarak Kafkasya Müslümanları İdaresi'nin yayınladığı bildiriyi tamamen destekliyoruz" dedi.

"Hiçbir provokasyon ve radikal dince çağrılar Azerbaycan'daki gerçek Müslümanların, Yahudilerin ve hristiyanların birliğini sarsamaz" diyen Ikhiilov açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dini aidiyetlerine bakılmaksızın bütün inananların hakları korunmuştur. İnananlara gösterilen bu şefkat ve destek Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev ve cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in her zaman öncelikli yanı olmuştur."

Ruhullah