Aliyev Protesto Edildi(FOTO)

Aliyev Protesto Edildi(FOTO)

Azerbaycan diktatörü Aliyev'un zulümleri düzenlenen bir protesto yürüyüşü ve kitlesel basın açıklaması ile telin edildi.

İslami Sivil Toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Azerbaycan Hicab Tutsakları ile Dayanışma Komitesi bugün İstanbul Azerbaycan konsolosluğuna yönelik bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Düzenlenen yürüyüşte başta hicab direnişi önderi Hacı Abgül Süleymanov olmak üzere, zindanlarda bulunan hicab tutsaklarının posterlerini taşıyan göstericiler ellerinde ingilizce ve Türkçe yazılı dövizler taşıdılar.

Yürüyüş boyunca "Samedov'a, Abgül'e Bağırov'a Özgürlük" ^canımız kanımız feda olsun hicaba" "Kahrohsun Aliyev diktatörlüğü" "Aliyevi diktası İsrail'in kuklası" "Yaşasın Hicab direnişimiz" "Hicaba uzanan eller kırılır" "Diktatör Aliyev hesap verecek" "Yaşasın Azerbaycan direnişimiz" sloganlarını atan yürüyüşçüler Azerbaycan konsolosluğu yanındaki meydanda topmanarak bir basın açıklaması yaptı.

Kudüs TV'nin canlı yayınladığı ve Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin tarafından sonumu yapılan kitlesel basın açıklaması eyleminde, Platform adına Kudüs Der'den Nureddin Şirin ve Mazlumder'den Hasan Postacı birer konuşma yaptılar.

Protesto eyleminin ardından komite adına okunan basın bildirisi ile eylem sona erdi,
PROTESTO EYYEMİNDE OKUNAN BASIN AÇIKLAMASI

DİKTATÖR ALİYEV HESAP VERECEK


"Müminler o kimselerdir ki, kendilerine zulüm ve haksızlık gelip çattığında, birbirleriyle yardımlaşırlar." (ŞURA 39) Değerli bacı ve kardeşlerimiz,

Bir İslam ülkesi olan Azerbaycan'da adına 28 Şubat Süreci diyebileceğimiz azgınca zulümler kesintisiz devam ediyor. Camilerin yıkılması ve kapatılmasıyla, hicabın yasaklanıp başörtülü öğrencilerin okul dışına atılmasıyla sürmekte olan zulümler şimdi de yeni boyutlara ulaştı.

Haksızlık karşısında susmayan İslam alimleri yeniden tutuklanıyor ve ağır işkencelere uğratılıyor. Hicaba özgürlük eylemlerine öncülük ettiğinden dolayı daha önce zindana girip 1.5 yıl hapiste kalan yiğit İslam alimi Hacı Tale Bağırov, İslam'ın mukaddesatı ve Müslüman halkın onurunu savunan konuşmalarından dolayı yeniden tutuklanıp ağır işkencelere uğratıldı.

Tüm bu zulüm ve zorbalıkların arkasında siyonist rejimin Azerbaycan üzerinden sürdürdüğü şeytani planları yatıyor. Zira, Azerbaycan rejimi ile Siyonistler, Azerbaycan'daki İslami uyanışı bastırmak için çok yönlü bir işbirliğine girmişlerdir. Çünkü Azerbaycan zindanlarındaki Müslüman liderlerin ve direnişçilerin en belirgin özelliği, siyonizme karşı mücadele cephesinin ön hatlarında yer almasıdır.

Diktatör Aliyev rejimi Azerbaycan halkının en saygın şahsiyetlerini tutuklayıp zindanlara atarken, onları zindanlarda da ağır baskı ve işkenceler altında tuttuğu için, hicab tutsaklarından Vakıf Abdullayev hayatını kaybederek demir parmaklıklar arkasında şehadete ulaşmış, böylelikle Azerbaycan'daki Aliyev diktatörlüğü İslam'a ve Müslümanlara karşı ne denli düşman olduğunu bu zülüm, zorbalık ve işkenceleriyle ortaya koymuştur.

Bugün Azerbaycan'da yaşanan süreç, tüm İslam dünyasında ve Ortadoğu'da diktatör rejimlere karşı yükselen özgürlük, adalet ve onur mücadelelerinin bir parçası durumundadır. Zira Azerbaycan'a hükmeden Aliyev rejiminin ülkesinde hicabı yasaklayan devrik Zeynelabidin bin Ali ve siyonist rejimin sadık işbirlikçisi Hüsnü Mübarek gibi diktatörlerden hiçbir farkı yoktur. Allah'ın izniyle Azerbaycan halkı da diktatör Aliyev'in zorba sultasından kurtulup kendi kaderini kendi eline alacak ve ülkede İslam'ın bayrağını dalgalandıracaktır.

Değerli bacı ve kardeşlerimiz,

Bugün Azerbaycan'da zindanlarda bulunan hicab tutsakları sadece Azerbaycan halkının değil, bütün dünya Müslümanlarının iftiharıdırlar. Onlar, İslam'ın aziz mukaddesatının savunulması uğruna canlarını ortaya koyan kahraman İslam fedaileri, evrensel İslami uyanışın sönmeyen meşaleleridirler. Onlar direniş meydanları ve zindanlardan başka bir yerde olmadılar. Ve onlar baskılara, işkencelere ve tehditlere hiçbir zaman boyun eğmediler.

"Azerbaycan Hicab Tutsakları ile Dayanışma Komitesi" adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları olarak, ümmet ve kardeşlik sorumluluğuyla bu yiğit ve kahraman kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu, kutlu mücadelelerinde onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı, zulüm ve tuğyanın tüm zincirleri kırılıncaya kadar da bu kardeşlerimizle omuz omuza olacağımızı bir kez daha haykırıyor, Hicab direnişi önderi Hacı Abgül Süleymanov'un şahsında direnişin tüm erlerini ve bütün hicab tutsaklarını selamlıyoruz.

Azerbaycan Hicab Tutsakları ile Dayanışma Komitesi

kudüshaber