"AKP'li Belediye'nin Küstahlığı"

"AKP'li Belediye'nin Küstahlığı"

Ülkemizde bugün bile yürürlükte olan ama uygulama kabiliyeti bulunmayan “Şapka Kanunu”...

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Ülkemizde bugün bile yürürlükte olan ama uygulama kabiliyeti bulunmayan "Şapka Kanunu"...

İnsanların giyinme ve kıyafet seçme özgürlüğüne müdahaledir.


İnançlarına aykırı olduğu için kullanmaktan kaçınan insanlara baskı ve dayatmadır.
Şapka giymeyenlerin hapis, sürgün, dayak, işkence ve idamla cezalandırılmasına neden olmuştur.
Din'e ve dindara karşı kin, nefret ve düşmanlığın gerekçesi yapılmıştır.
Toplumun Din'ine, tarihine, toplumsal değerlerine, geleneklerine, kültürüne, medeniyetine ve yerli olan her şeye saldırmanın ve toplumu sindirmenin aracı olarak kullanılmıştır.

Bu nedenlerle "Şapka Kanunu" İnsanlık tarihinde eşine rastlanmayacak bir garabettir.
İskilipli Atıf Hoca'nın Şapka Kanunu'ndan dolayı idam edilmesi ise; garip olduğu kadar vahim bir hukuk skandalıdır. Adaleti ve insan haklarını çiğneyen, yok sayan nadir ve ilginç bir olaydır.
Çünkü İskilipli Atıf Hoca, daha Cumhuriyet kurulmadan ve "Şapka Kanunu" çıkmadan önce yazdığı kitapta şapkaya karşı olduğunu ifade ettiği için yıllar sonra idama çarptırılmıştır. İnsanlık tarihinde rastlanması mümkün olmayan bir biçimde; gelecekte çıkacak bir kanuna muhalefetle suçlanmıştır.

Bu karar, Kılıç Ali'nin de üyesi olduğu, olağanüstü yetkilerle donatılmış, muhalefet potansiyeli olan herkesi ağır cezalara mahkum eden "İstiklal Mahkemesi" tarafından alınmıştır. Hızını alamayan Kılıç Ali; boynuna idam ipi geçirilmiş Hoca'nın sarığını çıkarıp başına bir şapka geçirerek kin ve düşmanlığını hakaretle en ileri noktaya taşımıştır.

AK PARTİ'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aynı Kılıç Ali'nin anısına bir Voleybol Turnuvası tertiplemiştir.

İskilipli Atıf Hoca ve benzerlerinin çizgisini takip edenler tarafından kurulan, bundan dolayı toplumdan büyük destek alarak iktidara gelen bir partinin Belediyesi'nin böyle bir isme sahip çıkması; hiç şüphesiz vicdanları kanatmıştır. Kimsenin kolayca başvuramayacağı böyle bir küstahlık, aynı Belediye yönetiminin kendi tabanına yaptığı büyük bir hakaret ve affedilemez bir gaflettir.

23.12.2011

MEHMET ALKIŞ
MAZLUMDER GYK ÜYESİ