Afganistan'da Durum içler Acısı

Afganistan'da Durum içler Acısı

Dünya Bankası anketi: Afganların %70'i temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor

Batı, Rusya'ya ve Ukrayna ile dayanışmaya karşı haykırışlarını artırırken, yakın tarihli bir anket, Afgan hanelerinin %70'inin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını, geçen Mayıs'taki %35'e göre önemli bir artış olduğunu gösterdi.

Dünya Bankası'nın Salı günü yayınlanan bulguları, şehirlerdeki çalışma olanaklarının kısıtlandığını ve aile kısıtlamalarına ek olarak gelirlerin yönetim kurulu genelinde önemli ölçüde düştüğünü ima ediyor.

Dünya Bankası ekonomisti Ghazala Mansuri'ye göre, "Yetişkinlerin yediklerini azaltarak çocukların yiyebilmeleri için büyük bir artış oldu" diyen gıda kalitesinin de düşüşe tanık olduğunu sözlerine ekledi.

Kamu sektöründeki istihdam yüzdesi de azaldı.

İngiltere eski Dışişleri Bakanı ve Uluslararası Kurtarma Komitesi İcra Kurulu Başkanı David Miliband, Batı'nın ülkeye açlık stratejisi uygulayarak Afganistan'a ve kendi itibarına "felaket" zarar verdiğini ifade etti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne göre, insani yardıma muhtaç Afganların sayısı 24,4 milyonu aştı.

Aralık ayında BM , ABD tarafından Afganistan'a insani yardım yapılmasına izin verilmesi için önerilen bir kararı onayladı.

Teknik olarak, Başkan Joe Biden insani yardımı finanse ettiğini iddia ediyor ve ardından Afganistan için insani yardım ve 11 Eylül aileleri de dahil olmak üzere "terörizm" kurbanları arasında paylaşılmak üzere 7 milyar dolarlık donmuş Afgan fonunu serbest bırakan bir yürütme emrini imzaladı .

The New York Times'a göre , karmaşık strateji , 11 Eylül saldırılarından ve Afganistan'dan feci bir şekilde geri çekilmeden kaynaklanan bir dizi yasal engeli ele almayı amaçlıyor .