Abhazya, Gürcistan'ı suçladı

Abhazya, Gürcistan'ı suçladı

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın lideri Sergey Bağapş, başkent Sohumi ve turistik bölge Gagra'da meydana gelen patlamalarda Gürcistan'ın eli olduğunu öne sürdü.

Bağapş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizi savaş tehditleri ve siyasetle korkutamadılar, ancak bugün durumu gerginleştirmek için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Bu patlamalarda Gürcistan'ın eli olduğunu biliyoruz" dedi.

Sergey Bağapş, dünyanın birçok bölgesinde bu tür olayların meydana geldiğini, ancak terörizme karşı mücadelenin sadece polis ve devletin diğer güvenlik birimleriyle yapılamayacağını, sivil halkın ve teşkilatların da bu mücadelenin içinde olması gerektiğini kaydetti.

Bu arada Bağapş'ın basın sözcüsü Kristian Bjanya, Abhaz liderinin birçok haber ajansının haberlerinde yer alan Gürcistan ile sınırın 1 Temmuzda kapatılacağını söylediği yolundaki iddiaların gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Bjanya, Bağapş'ın Gürcistan ile sınırın kapatılacağı yönünde açıklaması olmadığını ifade etti.

Abhazya'nın turistik bölgesi Gagra ve başkent Sohumi'de meydana gelen patlamalarda ölü sayısının 3'e çıktığı ve 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Öte yandan Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Batu Kutelya, Gürcistan'a dost olan ülkelerin Abhazya'da meydana gelen patlamalar nedeniyle tedirgin olduğunu kaydetti.

Kutelya, bölgedeki sorunların barışçıl yollardan çözümü için çabalarının devam edeceğini ifade etti.

ajanslar