Abdurrahman Dilipak: Zilhicce Yazıları 9

Abdurrahman Dilipak: Zilhicce Yazıları 9

Habervakti.com yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yazısını iktibas ediyoruz

Abdurrahman Dilipak / Zilhicce Yazıları 9 Habervakti.com

HAYIR, HAYIR, HAYIR!

Din ve devlet büyüklerinizi ya da Allah'tan başka kimseyi ilah ve Rab edinmeyin denmedi mi size! Buna Peygamberler de dahil.
Onlar demedi mi size, “Göklerin hazinesinin anahtarı benim ellerimdedir demiyorum”,
“Göklerin ordularının komutası bendedir demiyorum”..
PR ve Algı operasyonları ile, dün Hz İsa’ya yaptıkları, bugün politik ve ideolojik önderlerine yaptıkları gibi Peygamberlerini ve Firavun misali Kadere, Rızga ve Ecele, Tanrı/Kıral konuma yükselttiklerini hatırlayın. Üzeyir asleyhisselama da, İsa aleyhisselama da İlahlık ve Rablik isnat etmediler mi?

Allah’tan başka Kader’e, Rızg’a, Ecel’e hükmeden biri yok. Peygamberlerde olmayan bir güç ve yetkiyi nasıl siyasi liderlerden ve ideolojik önderlerden, askeri komutanlardan beklersiniz. Halid b. Velid niçin azledildi, Talut / Calut hesaplaşmasında Hz. Davud’un rolü neydi? Akletmez misiniz?

Bakın bu akılla ve gidişle, beka tartışmaları ile kaçtığınızı sandığınız şeye doğru koşuyorsunuz. Umduğunuzdan mahrum olacaksınız, korktuğunuz başınıza gelecek.

Ayette ne deniyordu: “Müslüman olmalarını bir lütufta bulunmuş gibi sana gösteriyorlar. Onlara şöyle de: Boyun eğmenizi bana yapılmış bir iyilik saymayın. Eğer samimi iseniz (bilmelisiniz ki) sizi imana yükseltmekle asıl Allah size lütufta bulunmaktadır” (Hucurat,17)

Hayır, hayır! Hiç kimse dine şeref katamaz! İzzet sahibi yalnız Allah’tır. Biz iman etmekle şeref buluruz. İman Allah’ın ipine tutunanlara Allah’ın ikramıdır. Allah hiç kimseye muhtaç değildir. Herkes O’na muhtaçtır. Biz ayrıca O’nun rızasına talibiz. İmamın ilk şartı, şirkten arınmaktır. Kelime-i Tevhid’de bu mana aşikardır. Hep söylüyorum: Allah bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecek.

Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde O hayır murat etmiş olabilir. Biz bilmeyiz, O bilir! Onun için biz Ondan bize Hakkı Hak, batılı batıl göstermesini ve Hak’da toplanmamızı nasib etmesini dua ederiz.

Ve biz biliriz ki, biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmedikçe, O da bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek ve O ayrıca, Cahil’lere, Zalim’lere, Münkir’lere, Müstekbir’lere, Mütrefin’lere, Müşrik’lere, Münafık’lara yardım etmeyecek. O akıllardan ve kalplerden geçenleri, şifreli haberleşmeleri, kapalı kapılar ardında fısıldaşılarak konuşulanları bilir.

Din ve devlet büyüklerinizi, ideolojik önderlerinizi Resuller ve Nebilerle kıyaslamayın. Peygamberleri de haşa Allah (cc) ile kıyaslamayın ve onlara uluhiyet isnat etmeyin. Onlar, “Resul” ve “Nebi” olmalarının yanında beşer olarak “kul”durlar.