Abdülmelik Husi: Tekfirciler İsrail ile Neden Yüzleşmiyor?

Abdülmelik Husi: Tekfirciler İsrail ile Neden Yüzleşmiyor?

Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdul Malik el-Husi, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Arap ve İslam ülkelerinin çoğunun resmi tutumunun Filistin'i desteklemede başarısız olduğunu söyledi.

İşgal altındaki Filistin'de yaşanan gelişmeler ve bölgesel gelişmelerle ilgili bir konuşma yapan el-Husi, "bazıları başarısız oluyor, bazıları saldırganlığa suç ortaklığı yapıyor ve bazıları da çeşitli alanlarda düşmana katkıda bulunuyor" dedi.

TEKFİRCİLER ARAP REJİMLERİNDEN DESTEK ALIYOR

"Tekfiricilerin on binlerce kişinin mensup olduğu büyük bir fitne hareketi olduğunu" belirten El Husi, "Tekfircilerin fitne yaymak ve çarşılarda, camilerde, dini ve sosyal ortamlarda halktan insanları öldürmek için harekete geçtiğini" sözlerine ekledi. Tekfirci hareketin "cihat adı altında Irak'ta 4,000'den fazla intihar saldırısı gerçekleştirdiğini" vurgulayan El Husi, bu tekfircilerin "Arap rejimlerinden mali, siyasi ve medyatik olarak aldığı büyük destekle yüz binlerce Müslümanı öldürdüğünü" belirtti.

TEKFİRCİLER, İSLAM'IN İLK DÜŞMANI OLAN İSRAİL İLE YÜZLEŞMENİN NERESİNDE?

El Husi "Tekfirciler, İslam'ın ilk düşmanı olarak kabul edilen İsrailli düşmanla yüzleşmekte nerededir?" "Suudi rejiminin BAE ile birlikte kendilerini Arap kucaklaşmasının koruyucuları olarak sunduğunu, ancak Filistin'i desteklemek herhangi bir çabalrı yok" dedi.

El Husi, "Düşmanın uygulamaları, Batı'nın desteğiyle uluslararası yasaları ve kararları dikkate almadığını kanıtlıyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı