ABD’den Yemen’e Hava Saldırısı Hazırlığı

ABD’den Yemen’e Hava Saldırısı Hazırlığı

Washington ve müttefiklerinin Yemen ordusuna yönelik hava saldırısı hazırlığında olduğu bildirildi.

Bloomberg’de yayımlanan bir habere göre, ABD ve müttefikleri İsrail gemilerine yönelik operasyonları önlemek amacıyla Yemen ordusuna yönelik olası hava saldırılarını değerlendiriyor.

Bloomberg, yetkili kaynaklara dayanarak, Pentagon'un ABD Başkanı Joe Biden'a, “Yemen ordusunun İsrail gemilerine yönelik saldırılarına güçlü bir yanıt verme” seçeneklerini sunmaya hazırlandığını açıkladı.

Raporda ayrıca ABD'nin, Yemen silahlı kuvvetlerinin İsrail’le bağlantılı gemileri hedef alma kabiliyetini "felç" etmeyi planladığı belirtiliyor.

Öte yandan ABD merkezli yayın kuruluşu Politico da yayımladığı haberinde, Pentagon'un, Yemen ordusunun ateşlediği insansız hava araçları ve füzelerin durdurulması ve düşürülmesinin artan maliyetlerinden endişe duyduğu belirtildi.

Amerikan Savunma Bakanı Lloyd Austin dün yaptığı açıklamada, Yemen ordusunun Kızıldeniz'deki İsrail gemilerine yönelik operasyonlarına karşı koymak için 10 ülkeden oluşan bir koalisyon kurulduğunu açıklamıştı.

Ensarullah hareketinin bir sözcüsü ise ABD ve Batılı ülkeleri, Yemen'e yönelik doğrudan operasyonların, sonuçlarının tahayyül edilemeyecek derecede bölgesel ve uluslararası bir savaşa dönüşeceği konusunda uyarmıştı.(YDH)