ABD'den Türkiye Destekli  Muhaliflere Şok  Yaptırım

ABD'den Türkiye Destekli Muhaliflere Şok Yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinden Süleyman Şah Tugayı ile Hamza Tümeni ve liderlerine yaptırım uyguladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye'nin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki bölgede insan hakları ihlalleri yapmakla suçlanan Türkiye destekli Süleyman Şah Tugayı ve Hamza Tümeni'nin yanı sıra liderleri Muhammed Hüseyin el Casim, Velid Hüseyin el Casim ve Seyf Boulad Ebu Bekir'e yaptırım uyguladı.

Söz konusu gruplar, Türk ordusunun 2018'de bölgeye harekatından bu yana Türkiye destekli muhalif güçlerin kontrolünde olan Afrin'de faaliyet gösteriyor.

Euronews'in aktardığı habere göre, , ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, Süleyman Şah Tugayı'nı "bölge sakinlerini evlerini terk etmeye zorlamak ve mülklerini geri almak için fidye ödemeye zorlamak amacıyla kaçırmak ve haraç almakla" suçladı.

Hamza Tümeni'nin ise fidye için kaçırılan ve işkence ile cinsel istismara uğrayan mağdurların tutulduğu gözaltı merkezlerinin işletilmesinde rol oynadığı bildirildi.