ABD’den Sinsi Gazze Planı!

ABD’den Sinsi Gazze Planı!

ABD Başkanı Biden önceki gün ülkesinin deniz yolu üzerinden Gazze’ye yardım sağlayacağını belirten bir açıklama yapmıştı. ABD’nin deniz yahut hava üzerinden yardımdan bahsedip Gazze’ye açılan sınır kapılarını gündeme almaması tepkilere yol açtı

ABD Başkanı Biden önceki gün ülkesinin deniz yolu üzerinden Gazze’ye yardım sağlayacağını belirten bir açıklama yapmıştı. ABD’nin deniz yahut hava üzerinden yardımdan bahsedip Gazze’ye açılan sınır kapılarını gündeme almaması farklı yorumları beraberinde getirdi.
İnşa edilecek olan limanın Gazze halkının çektiği insani sıkıntıları gündemden düşürüp İsrail’in soykırımını devam ettirmesi için bir kılıf olduğu görülüyor. Dışı merhamet içi zulüm olan bu adımın ‘’Gazze’ye açılan sınır kapılarına’’ değinilmeden gündeme getirilmesi bunun delillerinden. Ayrıca bazı Arap ülkelerinin havadan yardım indirmeleri de bu planın bir parçası olarak okunabilir. İsrail’in yürüttüğü soykırım savaşı her hâlükârda desteklenmiş oluyor.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ

İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve tutuklu değişimini içeren bir anlaşmaya varmak için Mısır ve Katar'ın ABD ile koordineli olarak arabuluculuk yaptığı müzakereler bocalamaya devam ediyor. İsrail’in nihai ateşkes ve Gazze’den çekilmeye yanaşmaması görüşmeleri baltalıyor. Bu arada İsrail ordusu ile Hamas ve İslami Cihad hareketleri arasında Han Yunus ve Gazze Şeridi'nin merkezinde çatışmalar sürüyor.

Haber7