ABD'de Şok Anket Sonucu

ABD'de Şok Anket Sonucu

ABD'de yapılan ankette Haritada çok az kişi Ukrayna'yı tanımlayabilse de, daha fazlası Rusya'yı yaptırımlar ve askeri güçle ezmek istiyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

ABD, Ukrayna'ya binlerce asker göndermenin ve eski Sovyet cumhuriyetine tonlarca ağır silah göndermenin yanı sıra ana akım medyada Rusya karşıtı söylemini ve histerisini artırırken , birçok Amerikan vatandaşı vergilerinin nereye gittiğini bilmiyor

Pazartesi günü, 2,005 kayıtlı Amerikalı seçmen arasında anket yapıldı , haritada Ukrayna'yı göstermeleri istendi Sonuçlara göre Ankete katılanların sadece %34'ü haritada Ukrayna'yı doğru bir şekilde gösterdi . Geri kalanların bir kısmı İngiltere, Fransa ve hatta bazı Afrika ülkelerini işaret etti.

Ancak katılımcıların 75'i Rusya'nın yerini doğru gösterdi

ABD HALKI YAPTIRIM iSTİYOR

Ukrayna'yı doğru tespit edenlerin %58'i, Moskova'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Rusya'ya karşı sert yaptırımları desteklediklerini söyledi - şaşırtıcı bir şekilde, Ukrayna'nın nerede olduğundan emin olmayanlar arasında bu sayı : %41'e düşüyor yaptırımlardan yana olduğunu söyleyenler Moskova'nın n ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyor .

Ukrayna'yı haritada bulanların yaklaşık %75'i, işgal durumunda Rusya'nın SWIFT uluslararası ödeme sisteminden çıkarılmasını desteklerken, %65'i Rusya ile Almanya'yı birbirine bağlayan Nord Stream 2 boru hattının kapatılmasını desteklediğini söyledi.