ABD'de Şok Anket Sonuçları

ABD'de Şok Anket Sonuçları

Amerikalıların sadece %16'sı ülkelerinin durumundan memnun

Yeni bir anket, Amerikan halkının yalnızca %16'sının bu ülkenin ve yöneticilerinin izlediği yoldan memnun olduğunu ve en büyük endişelerinin liderlikteki zayıflık olduğunu gösteriyor.

Isna'ya göre, yeni bir Gallup anketi, Demokrat Parti taraftarlarının ülkelerinin gittiği yönden genel memnuniyetlerinin Mart ayında %34 olduğunu, ancak Nisan ayında %29'a ulaştığını gösteriyor. Bu, Demokratlar arasında geçen yazdan bu yana ülkenin gidişatından kaydedilen en düşük memnuniyet seviyesi.

Mart ayındaki bir önceki Gallup anketinde yüzde 6 olan Cumhuriyetçilerin genel memnuniyeti şimdi yüzde 4'e düştü ve halen tek hanelerde. Cumhuriyetçi ya da Demokrat partilere mensup olmayan katılımcılar, ülkelerinin gidişatından memnuniyet düzeylerinde pek bir farklılık ifade etmemiştir; Ancak %16 olan memnuniyet oranları son aylarda rekor düzeyde düşük.

Bu, ortalama olarak ve parti yöneliminden bağımsız olarak, tüm Amerikan halkının yalnızca %16'sının ülkelerinin yöneticilerinin izlediği yoldan memnun olduğu anlamına gelir.

Gallup anketi, bu memnuniyetsizliğin büyük ölçüde hükümet liderliğinin zayıflığından kaynaklandığını gösteriyor ve Amerikalılar bunu ülkelerindeki en büyük sorun olarak görüyor. Sırasıyla ekonomi, yaşam maliyeti veya enflasyon, göç ve silah taşıma hakkı gibi konular, Amerikalıların nispeten daha küçük bir yüzdesini ilgilendiriyor.

Bu anketin sonuçlarına göre, Amerikalıların %14'ü ülke ekonomisinin genel durumundan, %9'u hayat pahalılığından, %8'i göçmenler sorunundan ve %7'si de ülke ekonomisinin durumundan endişeli

Ancak Amerikan vatandaşlarının aklını meşgul eden en büyük sorun, ülkelerindeki hükümetin zayıf liderliği sorunudur ve ankete katılanların %18'i bundan bahsetmiştir.

. Ayrıca, ABD'nin en önemli sorunu olarak ekonomik konuların özel olarak belirtilmesi, geçen aya göre dört puan azalarak yüzde 29'a geriledi. Bu, Ocak 2022'den bu yana en düşük seviye.