ABD ve Rusya Suriye'yi Görüştü

ABD ve Rusya Suriye'yi Görüştü

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları arasında Paris'te yapılan görüşmelerde, Suriye'de ateşkes ihtimali değerlendirildi. İddiaya göre, ilk olarak Halep'te ateşkes ilan edilebilir

Paris'te Cenever-2 Toplantısı için bir araya gelen ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları arasında Suriye'deki ateşkes ilanı da konuşuldu. İki bakan arasında yapılan görüşmelerde, Suriye'de muhtemel bir ateşkesin detayları konuşuldu.
İki bakan burada, Suriye'de bölgesel ateşkesin sağlanması konusunu ele aldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ateşkesin Halep'ten başlayabileceğini söyledi.

Kerry, Paris'te Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la düzenlediği ortak basın toplantısında, insani yardımların ulaştırılması, ateşkes ve tutuklu takası için girişimlerde bulunulması gerektiği konusunda Rus mevkidaşıyla görüş birliğine vardıklarını söyledi. Lavrov da Esad rejiminin insani koridorların açılması konusunu değerlendirdiğini belirtti.
ZARİF MOSKOVA'YA GİDİYOR
Diğer taraftan, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Lübnan, Ürdün ve Suriye ziyaretlerinin ardından Perşembe günü Moskova'da Putin ile görüşecek.