ABD ve Bahreyn Arasında Yeni Anlaşma

ABD ve Bahreyn Arasında Yeni Anlaşma

ABD ve Bahreyn stratejik güvenlik ve ekonomik anlaşma imzaladı

ABD ve Bahreyn çarşamba günü, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in iki ülke arasındaki savunma ve istihbarat iş birliğini genişleteceğini söylediği stratejik bir güvenlik ve ekonomik anlaşma imzaladı.

Anlaşma, Blinken ile Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakan Prens Salman Bin Hamad Al-Khalifa arasında Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantıda imzalandı.

Blinken, imza töreninden hemen önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Anlaşmanın merkezinde ortak bir hedef var: daha güvenli, daha müreffeh ve dünya ekonomisine daha bağlı bir bölge inşa etmek için birlikte çalışmak" dedi.

"Bu anlaşmayı, bölgesel istikrarı, ekonomik iş birliğini ve teknolojik yeniliği güçlendirmek için bize katılmak isteyen diğer ülkeler için bir çerçeve olarak kullanmayı dört gözle bekliyoruz."

Bu gelişme, Biden hükümetinin Suudi Arabistan ile ABD-Suudi savunma paktı ve ilişkileri normalleştirmeyi amaçlayan bir İsrail-Suudi anlaşması olasılığı hakkında müzakere ettiği Körfez'deki çalkantılı dönemde meydana geldi.

Bahreyn halihazırda ABD Deniz Kuvvetleri Beşinci Filosuna ve ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı karargahına ev sahipliği yapıyor. NATO dışı önemli bir müttefik olarak tanımlanan Bahreyn'de binlerce ABD askeri personeli görev yapıyor.

Kaynak: Tevhdhaber