ABD Konsolosluğu Önünde Kur'an Protestosu(FOTO)

ABD Konsolosluğu Önünde Kur'an Protestosu(FOTO)

HAS Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kaylan ve beraberindeki grup NATO askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakmasını protesto etti.

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) üyesi bir grup Afganistan'da NATO askerleri tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını ABD konsolosluğu önünde protesto etti. İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu önünde toplanan Has Partililer eylem sonrası ABD'ye İngilizce tercümeli Kur'a-ı Kerim hediye etmek istedi. Eylemci bir grup konsolosluktan bir muhatap bulamayınca eylemi sona erdirdi.

Afganistan'daki NATO askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakma skandalını protesto için bir araya gelen HAS Partili eylemciler konsolosluğa yakın bir yerden yürümeye başladı.

'Afganistan'daki NATO askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakmasını kınıyoruz' yazılı pankart açan grup, yürüyüş sırasında, 'Türkiye uyuma kutsalına sahip çık' diye slogan attı. Konsolosluk binası önüne gelen grup polis barikatı ile karşılaştı. Polisler grubun konsolosluk binası kapısına yaklaşmasına izin vermedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HAS Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Tarık Kaylan, "Afganistan'da inancımıza ve bir buçuk milyar İslam aleminin kutsal kitabına yapılan bu saldırı batının İslam dinine karşı hoşgörüsüzlüğünü de ortaya koymaktadır. Batının Müslümanların inançlarına karşı yapılan bu saldırı bir ilk değildir. Daha önce de Amerika'nın başını çektiği Haçlı ordusunun Afganistan ve Irak işgallerinde cami ve türbeler yıkılmış kütüphaneler ve müzeler yağmalanmıştır." diye konuştu. ABD Başkanı Barack Obama'nın Kahire konuşmasını hatırlatan Kaylan, "Başkan Obama Kahire konuşmasında samimiyse Afganistan'da bu küstahlığı kapan askerleri ve bu askerlere emir veren komutanları biran önce Afgan mahkemelerinde Afgan halkının şahitliğinde yargılanmasını istiyoruz. Sadece özür dileme ile bu işin kapanmasını istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Kaylan ve beraberindeki iki kişi ABD konsolosluğu girişine giderek ABD'li yetkililere İngilizce tercümeli Kur'an kitabı hediye etmek istedi. Polislerle bir süre konuşan Kaylan'a hiçbir yetkilinin kendileri ile görüşmek istemediği iletildi. Kapıda yetkili bulamayan Kaylan daha sonra grubun arasına döndü.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaylan, "Maksadımız burada Kur'an'ı yakanların Kur'an'ın içindeki hoşgörünün gerçek ahlakın nasıl olduğunu görmeleri içindi. Ne yazık ki bir muhatap bulamadık. Burada ne kadar Müslümanlara yukarıdan baktıklarını, ne kadar ötekileştirdiklerini görüyoruz. Yapacak bir şey yok. Kur'an'ımızı buraya bırakacak değiliz. Türkiye'deki bütün kamuoyunun bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.

 

dunyabulteni