ABD Husilere Karşı  Tekircilerle  İşbirliği Yapıyor

ABD Husilere Karşı Tekircilerle İşbirliği Yapıyor

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere ekibi üyesi, ABD'nin savaşı kışkırtmayı amaçlayan açıklamalarının bu ülkenin mevcut hükümetinin barış iddialarını ortadan kaldırdığını vurguladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyetinin bir üyesi olan Abdülmelik el-Acari, Yemen krizinde ABD'nin çifte standardını eleştirdi.

Abdülmelik el-Acari şu ifadelerde bulundu: ‘ABD'nin savaşı kışkırtmaya yönelik açıklamaları Biden yönetiminin barış iddialarını baltalıyor.

ABD elçisi Suudi Arabistan'ın söylediklerinden başka bir şey önermiyor ve Biden'ın seçim kampanyası sırasında Yemen'deki savaşı durdurmaya yönelik sloganları görünüşe göre durmuş durumdadır.

ABD, Yemen'de saldırıları teşvik etme politikasını bir kez daha sürdürdü; Çünkü Washington'un istediği barış, çatışmanın yalnızca geçici olarak sona ermesidir.

Washington, bölgedeki bazı krizleri hafifletmeye çalıştı ve barış kisvesi altında bir saldırı taktiği uygulayabileceğini düşündü, ancak bu politika başarısız olduktan sonra, çatışmayı teşvik etmeye başvurdu.

ABD muhtemelen IŞİD ve el Kaide'nin yanında savaşıyor ama kimse bundan bahsetmiyor; Tıpkı el Kaide'nin el-Bayda ve Taiz'de ve diğer birçok bölgede işgalci Suudilerle birlikte savaştığı gibi ama ABD bunu örtbas ediyor.’

ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yardımıyla Mart 2015'te Yemen'de tam ölçekli bir savaş başlattı ve devrik Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi'yi yeniden iktidara getirmek istediğini iddia etti ancak şimdiye kadar bunu başaramadı. (Ajanslar)