" ABD Her An Suriye'ye Saldırabilir"

" ABD Her An Suriye'ye Saldırabilir"

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD’nin Suriye’ye her an saldırma hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un, ABD kuvvetlerine karşı tehdit oluşmadıkça Suriye'ye saldırılara devam edilmeyeceğine dair açıklamalarını değerlendiren Klintseviç, "Her asker, ‘tehdit' kavramının çok geniş bir şekilde yorumlandığını söyleyecektir. Bu da, Amerikalıların Suriye'ye her an saldırma haklarını gizli tuttukları anlamına geliyor" diye konuştu.

'ESED'i DEVİRMEYİ HEDEFLİYORLAR'

ABD'nin Suriye'deki varlıklarının DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadeleyi değil, Esed'i devirmeyi amaçladığını belirten Klintseviç, "Tüm bu uluslararası karmaşık ilişkileri normal insan ilişkilerinin diline çevirecek olursak, şöyle bir anlam çıkar; evinize herhangi bir daveti olmayan misafirler geliyor ve ayaklarını masaya koyarak küstahça ve pervasızca şartlarını dikte etmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

Durumun böyle olması nedeniyle uluslararası hukuk ile ilgili konuşmanın da anlamsız olduğunu söyleyen Klintseviç, "Amerikalı askerlerin Suriye'deki eylemlerinin bir müddet ABD üst düzey yönetimi tarafından hiç kontrol edilmeyeceği ihtimalini dışlamıyorum" diye konuştu. (sputniknews)