ABD Dergisi: İran’ın Nükleer Silahı Olmasa Dahi Yeterince Caydırıcı Gücü Var

ABD Dergisi: İran’ın Nükleer Silahı Olmasa Dahi Yeterince Caydırıcı Gücü Var

Newsweek: İran’ın Nükleer silahı olmasa dahi yeterince caydırıcı gücü var

Savunma konuları uzmanı “Daniel DePetris” Newsweek dergisinde çıkan bir yazısında “İran’ın nükleer silah üretmeye ihtiyacı yok. Çünkü bugün bile yüksek bir caydırıcılık gücüne sahip” diye kaydetti.

Söz konusu uzman daha sonra şöyle devam ediyor: “Bütün seçenekler masada” cümlesinin özel bir anlamı var. Yani askeri girişim ihtimallerden biri demek isteniyor. İşte bu cümleyi George W. Bush zamanından beri ABD’nin bütün Cumhurbaşkanları İran hakkında bunu tekrarlıyorlar. Tabi Washington askeri seçeneği sonraya saklamayı ve müzakere, ambargo ve siber saldırı gibi başka seçeneklerini kullanmayı tercih ediyor.”

DePetris yazının devamında, İran’ın ABD tarafından yapılan saldırıları telafi edebileceğini, zira geçmişte bunu yaptığını hatırlatarak “Sipahiler Ordusu Kudüs Güçleri Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesine cevap olarak ABD’nin Irak’taki 2 karargahına onlarca balistik füze isabet etmişti.

İran, bir komutanının öldürülmesine telafi olarak bu şekilde cevap verebiliyorsa, ülkenin nükleer programının imha edilmesine nasıl cevap verceğini siz düşünün” diye kaydetti. (Ajanslar)