ABD 'den İran Açıklaması

ABD 'den İran Açıklaması

ABD tarafından yapılan açıklamada İran'a yönelik bazı ekonomik yaptırımları nükleer anlaşma öncesinde kaldırabilecekleri belirtildi.

ABD İran ile Viyana'da yürütülen müzakereler kapsamında İran'a yönelik bazı yaptırımları müzakereler esnasında kaldırabileceklerini belirtti.

ABD'nin BM elçisi Linda Thomas-Greenfield yaptığı açıklamada İran'ın müzakerelerden ekonomik fayda elde edebilmesi için İran'a yönelik bazı ekonomik yaptırımların ABD tarafından şimdiden kaldırılabileceğini açıkladı.

Linda Thomas-Greenfield, bazı yaptırımların İran'a yönelik Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) anlaşmasıyla ilgili olmadığını, bunların kaldırılmaya başlayabileceğini belirtti.

Linda Thomas-Greenfield bazı yaptırımların ABD tarafından şimdiden kaldırılmasının İran'ın çözüme yönelik iyi niyetini ve aciliyetini göstermesine bağlı olduğunu ekledi.

Fransa'nın Birleşmiş Milletler büyükelçisi Nicolas de Riviere ise gazetecilere yaptığı açıklamada "Anlaşmayı canlandırmak için hızla yolun sonuna geliyoruz." dedi.(Ajanslar)