ABD, Biden-Putin Görüşmesi Olabilir

ABD, Biden-Putin Görüşmesi Olabilir

Rusya ve Ukrayna'nın Ukrayna krizi konusunda görüşmelerine rağmen Washington, Biden ve Putin'in yakın gelecekte bir araya gelmeyeceğini ortaya koyuyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gelecekte olası bir görüşme olasılığını ortadan kaldırmadı, ancak Washington'un ikisi arasında doğrudan bir angajman planı olmadığını söyledi.

Psaki, Moskova Ukrayna'daki özel operasyondayken Biden'ın Putin'le şahsen görüşme olasılığına ilişkin bir soruya "bununla ilgili bir değerlendirme yapamayacağını" söyleyerek yanıt verdi.

"Diplomasiyi asla masadan kaldırmayacağız. Ama yine de bunun için uygun bir an olmadığını biliyoruz" dedi.

ABD'nin neden böyle bir toplantıyı dışlamadığı sorulduğunda, Psaki, Washington'un "gerginliği azaltmak için en iyi adımların ne olduğu" konusunda iç tartışmalar yaptığını, ancak şu anda iki lider arasında bir angajman planlamanın zamanı olmadığını söyledi.

Zelensky'nin ofisinin bir danışmanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Moskova ile görüşmemesine rağmen, Rusya ve Ukrayna'nın Beyaz Rusya'daki görüşmelere katılan heyetlerinin insani koridorlar ve tahliyeler sırasında ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.