3 yıl aradan sonra

3 yıl aradan sonra

İsrail Havayolları, 'güvenlik maliyetlerini karşılayamadığı gerekçesiyle' durdurduğu Türkiye uçuşlarını, 3 yıl aradan sonra Atlasjet Havayolları ile başlatma kararı aldı

Uçuşlar, iki şirket arasında imzalanan code-share (ortak uçuş) anlaşması ile 1 Mart'ta başlayacak. Şirket, 2010'da 35 bin yolcu taşımayı planlıyor.

Türkiye'ye düzenlediği seferleri 2007'nin Şubat'ında durduran El Al Havayolları, Türkiye pazarına Atlasjet ile imzaladığı anlaşma ile tekrar geri dönüyor. Atlasjet ile El Al arasında imzalanan anlaşmaya göre, 1 Mart'tan itibaren düzenlenecek ortak uçuşlar, İstanbul-Tel-Aviv arasında haftada karşılıklı 7 sefer olarak gerçekleştirilecek. Tüm uçuşlar Atlasjet ve El Al Havayolları'nın kendi uçuş kodları ve numaraları ile ortak olarak yapılacak. Atlasjet, uçuşlar için 2 Airbus 320 uçağının koltuk kapasitesini 168'den 156'ya indirerek, business ve ekonomi class olarak düzenledi. Atlasjet Havayolları anlaşma ile El Al Havayolları'nın Tel-Aviv ötesi sefer düzenlediği, New York, Los Angeles, Sao Paola, Johannesburg, Mumbai, Bangkok ve Hong Kong'a, El Al Havayolları da İstanbul ötesi, Atlasjet'in sefer gerçekleştirdiği tüm iç ve dış hat noktalarına bağlantılı seferler ile yolcularının seyahat devamlılığını sağlayacak.

El Al Havayolları, gerçekleştirdiği seferlerde yolcu sayısının yaklaşık yüzde 40 gerilemesi üzerine 'güvenlik maliyetlerinin karşılanamadığını' gerekçe göstererek Tel Aviv'e yakın uçuş noktalarına yönelik 'düşük maliyet' uygulamasına geçme kararı almıştı. Daha sonra, şirketin Türkiye'nin de içinde bulunduğu bazı noktalara yaptığı seferler 2007'de iptal edildi.