"15 Temmuzda Amaç Türkiye'yi  İşgal Etmekti"

"15 Temmuzda Amaç Türkiye'yi İşgal Etmekti"

Rusya Dış Politika Danışmanı Alexandr Dugin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet, CIA ve önceki Başkan Obama tarafından devrilmek istendi" dedi.

Rusya Dış Politika Danışmanı Alexandr Dugin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet, CIA ve önceki Başkan Obama tarafından devrilmek istendi" dedi.

Aydınlık'tan Berk Özer'e konuşan Dugin 'ABD, Türkiye'de iç savaş çıkarmayı denedi' ifadelerini kullandı.

Dugin'nin açıklamalarının bir kısmı şu şekilde:

Amerikan Silahlı Kuvvetler Akademisi raporunda Rusya ve Türkiye'de olası bir iç savaştan ve buna askeri bir müdahaleden söz ediyor. Ama aynı olası durumun ABD ve AB'de de olabileceğine değinmiyorlar. Çünkü hem Avrupa hem ABD birçok ırksal, kültürel, ideolojik gibi kötü durumlarla karşı karşıyalar. ABD Trump'ın seçilmesinden sonra bir iç savaş süreci yaşamaktadır. Aynı durum göçmen politikaları, sosyal adaletsizlik, büyüyen liberal politikalar ve ahlaki durumdan dolayı AB ülkeleri için de geçerlidir. Objektif olmak gerekirse 10 yıl içerisinde ABD ve Avrupa ülkeleri için olabilecek iç savaş riski Türkiye ve Rusya için de vardır.

"ERDOĞAN, CIA ve OBAMA TARAFINDAN DEVRİLMEK İSTENDİ"

Rapora Türkiye açısından bakacak olursak zaten geçen yıl 15 Temuz'da Gülen'ci bir darbe girişimi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet, CIA ve önceki Başkan Obama tarafından devrilmek istendi. Türkiye'de yaşanan bu darbe girişimi gerçekçi bir iş savaş örneğiydi. Eğer Gülenci darbeciler başarılı olsalardı sadece rejim değişikliği yaşanmayacak; isyanlar başlayacak ve bunu fırsat bilen bazı Kürt vatandaşlar da batı yanlısı kantonlara ayrılmak isteyeceklerdi. Bunun sonucunda vatansever güçlerle bölünmek isteyen güçler arasında bir iç savaş başlamış olacaktı. Yani ABD geçen yıl Türkiye'de bir iç savaş başlatmayı denedi. Bu raporun bize gösterdiği bu iç savaş denemelerini Türkiye'de devam ettirecekleridir. Bunun sonucunda özgürlük ve demokrasi adı altında bir ABD askeri müdahalesi amaçlanmaktadır.