1 Mayıs Manzaraları(FOTO)

1 Mayıs Manzaraları(FOTO)

Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarında ilginç gelişmeler de yaşanmadı değil...

Anadolu Ajansı'ndan Metin Aktaş'ın kadrajına giren; Cuma Namazı'na gidemeyen ve Cuma Namazı'nı kılamayan işçilerin  talebi 'Cuma Namazı serbest olsun' oldu...

kullan

 
"İNŞALLAH SOSYALİZM GELECEK BİZİM DEĞİL"

Grup Fatih Camii'nde çıkarken açılan bir pankart ise tepki çekti. "İnşallah Sosyalizm Gelecek" yazılı dövizi bir çok internet sitesinde manşet olurken hareketin sözcüsü Prof. Dr. İhsan Eliaçık ÜLKE TV'nin canlı yayınında, "İnşallah Sosyalizm Gelecek yazılı döviz bizim grubumuz ait değil. Bizim gençlerimiz 12 tane pankart hazırladı ve yan taraflarında "Kapitalizmle Mücadele Korteji" logosu var. Onun dışındakiler provokasyondur, bu söylem bizi temsil etmiyor" dedi.
 
 
 
Kendilerini ''Antikapitalist Müslüman Gençler'' olarak adlandıran grup, Fatih Camisi'nde hayatlarını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi konuşan İhsan Eliaçık, bundan 40 yıl önce bu camide ve bunun gibi başka camilerde toplanan dönemin mukaddesatçı Müslüman gençlerin, 6. Filo'yu protesto etmek isteyenleri taşlamak için camilerde biraraya geldiklerini ve protestocuları taşladıklarını söyledi
Daha sonra Eliaçık, hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Namazda kadınlar da erkeklerin yanında saf tuttu.

Bu arada, camideki musalla taşına beyaz karanfiller yerleştirildi. Yan taraflarda hayatını kaybetmiş işçilerin fotoğrafları yer aldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
haber7-timeturk