Bunları Cuma namazında bombalayacaksın

Bunları Cuma namazında bombalayacaksın

SES KAYDINDA SKANDAL IFADELER VAR İlker Başbuğ, “Allah Allah diye hücum emri veren bir ordu, cami bombalamaz” diyerek Doğan’a destek vermişti

HABERVAKTIM'DE YAYINLANAN VE BINBAŞI UĞUR CEVIZOĞLU'NA AIT OLDUĞU ILERI SÜRÜLEN SES KAYDINDA SKANDAL IFADELER VAR. Emekli Org. Çetin Doğan'ın hazırladığı iddia edilen Balyoz Darbe Planı'nda, 'camilerin bombalanması ve Türk uçaklarının düşürülmesi' gibi korkunç iddialar yer almış; ancak Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, "Allah Allah diye hücum emri veren bir ordu, cami bombalamaz" diyerek Doğan'a destek vermişti.


CAMİLERİ BOMBALAYACAK, BAŞBAKANI ÖLDÜRECEK BİNBAŞI BULUNDU -METACAFE'DE YAYINLANAN ŞOK SES KAYDINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Binbaşı Uğur Cevizoğlu'na ait olduğu iddia edilen ses kaydında ise, "Bunları Cuma namazında bombalayacaksın" deniliyor.
Son zamanlarda gündemi sarsan ses kayıtlarını yayınlayan Habervaktim adlı internet sitesi, yeni bir habercilik başarısına daha imza attı. Ses kaydında "cami bombalama" iddialarının gerçekliği gözler önüne serildi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, "Allah Allah diye hücum emri veren bir ordunun mensubu, cami bombalamaz" sözlerine karşılık, ses kaydında cami bombalama planına ilişkin tüyler ürperten ifadeler yer aldı.
"TANKLARI ÇAĞIR İSTANBUL'A"
"Ulusalcı" kanadın kanaat önderlerinden olan "gazeteci" Hulki Cevizoğlu'nun kuzeni Binbaşı Uğur Cevizoğlu'na ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki ifadeler, Türkiye'yi karıştıracak. Ses kaydında, Balyoz Darbe Planı'nın en çarpıcı bölümü olarak ortaya çıkan; ancak askerî yetkililerce yalanlanan "cami bombalama eylemi"ne ilişkin, Binbaşı Cevizoğlu'nun karşısındaki kimliği meçhul kişiyle konuştukları, ordu içerisinde bu korkunç planın ne kadar ciddi ele alındığını gösterdi. Genelkurmay üst yönetiminin hakaretlerle eleştirildiği bantta, Cevizoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı: "Salak salak konuşuyorlar ya. Konuşmayacaksın kardeşim. Konuştuğunda tam konuşacaksın. Topla Genelkurmay Başkanı olarak tüm kuvvet komutanlarını şimdi. Ordu komutanlarını da çağır yanına. Tamam mı, ondan sonra, kolordu komutanlarını da çağır hep beraber, Ankara'da toplan ve hemen diyeceksin ki, 'Türkiye'de terör sorunu ikinci öncelikli sorun haline gelmiştir. O nedenle' diyeceksin ki, 'Eski harekât planlarına geçiliyor', Güneydoğu'ya yollamış olduğumuz tankların hepsini geri çağıracaksın Edirne'ye, İstanbul'a. Bunları yapmak zorundasın. Yapmadığın andan itibaren işin bitti demektir."
"EV KİRALAYACAĞIM, UÇAĞI VURACAĞIM"
Karşısındaki meçhul kişinin "Bunları yapacaksın, ondan sonra senin görevini almaya o zaman kalkacaklar. Ama yerine gelen adama diyeceksin ki 'Beni görevden almış olsalar bile, geri adım atmayacaksın..' Ama doğru dürüst adam lazım ya" demesi üzerine sözlerine devam eden Cevizoğlu şöyle konuştu: "Benim artık bu adamlara hiç güvenim kalmadı. Bunlar şahsi menfaatleri uğruna Türk Silahlı Kuvvetleri'ni satıyorlar. Genelkurmay Başkanlarımızı satın alıyorlar zannediyorum. Sen bana bir tane lav silahı, iki üç tane Kanas mermisi, birkaç Kanas bul. Ondan sonra ben de birkaç tane silahımı falan yapar, ondan sonra gereğini yaparım. Uçağı şeyin orada vurmayı düşünüyorum. Ev kiralayacağım, sonra gidip şeyin uçağını patlatacağım, kalkışta."
"BAŞBAKAN ÖLDÜ MÜ TAMAM..."
Konuşmada daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili olarak korkunç değerlendirmeler de yer aldı: "Bak bu Anayasa ile Başbakan öldüğü anda, tamam mı, hükümet düşüyor. Yerine başka birisi de gelemiyor. Cumhurbaşkanı birisini görevlendirmek zorunda. Cumhurbaşkanı'nın görevlendirdiğine de şey yapacaksınız... Baştan da söyleyeceksin, önce vurup patlatıcaksın, sonra Emniyet'i arayacaksın, ses kayıtlarına gireceksin, şeysiz kamerası olmayan bir yerden ücra bir köşeden gidip oradan telefon açacaksın. Şeyi söyleyeceksin, diyeceksin ki: 'Kardeşim, Başbakan'ın uçağını ben vurdum, havaya uçtu, bundan sonra Başbakan olacak adam dikkat edecek' Tabiî Başbakan olacak adam da dikkat edecek, diğerleri de dikkat edecek, AKP'liler hep dikkat edecek. Bir yandan da iki milyar doları ben yedirmem diyeceksin. Bir milyar dolarını istiyorum o paranın diyeceksin, tamam mı, adamlara aynen böyle söyleyeceksin, Başbakan'ın ailesine söyleyin, bir milyar doları hemen istiyorum diyeceksin. Bir şeyler yapması lazım."
"BOMBALAYACAKSIN BU ŞEREFSİZLERİ CAMİDE"
"Bir şey diyeyim mi, ben on milyon dolar bulsunlar, ben çocukların hayatını falan garanti altına alayım yurtdışında, eee eğitimi falan filan alayım, artık şey yapacaksın, kaos yaratacaksın bu ülkede. Yani insanları evden çıkamaz hale getirecesin, Türk'ü, Kürt'ü evden çıkamaz hale getireceksin. Anarşizm gerekiyor yani. Ben eskiden camilerin bombalanmayacağını düşünürdüm ama bombalayacaksın gerekiyorsa. Cuma namazından sonra, cephe aldırma, bağlayacaksın yani, Cuma namazında bombalayacaksın bu şerefsizleri..."
"700 POLİS ÖLDÜRMÜŞ OLACAKTIK"
Ergenekon tutuklamalarına da değinilen ses bandında şöyle denildi: "Kaç tane adam içeriye tıktılar? Yüze yakın adam içeride... Her birimiz tamam mı kapına gelen polise ateş açsaydı, 7 kişiyi öldürseydi. Tabancayla, bir tane tabanca yedi tane mermi alır, yedi kişiyi öldürüp sonra teslim olacağını düşün. Şu ana kadar 700 tane polisi öldürmüş olacaktık. Hiçbirisi kapımıza gelemeyecekti."
BABASININ SÖZLERİNE İNANAMADI
İnternette ses kaydı yayınlanan ve Başbakan'a suikasttan cami bombalamaya kadar korkunç planlar tasarlayan Binbaşı Uğur Cevizoğlu'nun oğlu Uğur Gökay Cevizoğlu, babasının sözlerine inanamadı. Vakit'in telefonla ulaştığı Gökay Cevizoğlu, "İnanmıyorum, bu bir şaka olmalı" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Ses kaydı yayınından haberi olmadığı için teyit etmek istediğini ifade eden Uğur Gökay Cevizoğlu, internete girerek ses kaydını dinledikten sonra, "Evet şaka değilmiş, doğruymuş" dedi. Babası ile görüşmek istememiz üzerine ise, "Babam şu an uygun değil, avukatı ile görüşmenizi istiyor" diye konuştu.
AVUKAT SORUCU: SUÇ VARSA SAVCILAR GEREKENİ YAPAR
Vakit'e konuşan Avukat Sabih Sorucu ise, "Uğur Bey yayınlanan ses kaydıyla ilgili beni bilgilendirdi, ancak içeriği konusunda başka bir şey söylemedi. Savcılar bakar, bir suç unsuru var ise gerekeni yaparlar. Şu an için söylenecek başka bir şey yok" dedi.
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, "Allah Allah diye hücum emri veren bir ordu mensubu cami bombalamaz" diyerek Balyoz Darbe Planı'nda imzası bulunan Org. Çetin Doğan'a destek vermişti.
================
Kuzen Hulki Cevizoğlu:"Ses ona ait ise çok ayıp"
Uğur Cevizoğlu'nun akrabası olan Hulki Cevizoğlu, kuzeninin ses kaydı ile ilgili Vakit'e konuştu. Cevizoğlu şöyle dedi: "Uğur benim kuzenim olur, ancak uzun süredir görüşmüyoruz. Babası da tümgeneral idi, 4 yıl önce vefat etti. Benim bildiğim Uğur liberal görüşlere sahip birisi. Militarist düşüncelere sahip değildir. Bilemiyorum ses kaydı ona mı ait. Eğer ona ait ise çok ayıp, çok kötü şeyler bunlar. Ben de bu hükümetten ve bu Başbakan'dan rahatsızım, ancak hükümetler seçim yoluyla uzaklaştırılmalı. Anti demokratik yollarla değil."