'Zulüm Sürerken Barış Olmaz'

'Zulüm Sürerken Barış Olmaz'

Mavi Marmara şehidi İbrahim Bilgen’in oğlu İsmail Bilgen, “Katil devlet İsrail, halen Filistinlileri katlediyor. Zulüm devam ederken barış olamaz” dedi.

Mavi Marmara’da İsrail askerleri tarafından şehit edilen İbrahim Bilgen’in oğlu İsmail Bilgen, Türkiye’nin şart koştuğu talepler yerine getirilmeden İsrail’le herhangi bir anlaşmanın yapılmaması gerektiğini söyledi. 31 Mayıs 2010’daki Mavi Marmara gemisi saldırısı sonrası İsrailli sorumlular hakkında açılan davaların pazarlık konusu yapılamayacağının altını çizen Bilgen, “İsrail yaptığı zulümlerin karşılığını almadı. Almayacağını da düşündü. İlk defa davalar açıldığı vakit yargılanabilecekleri anlaşıldı. Davalardan kesinlikle vazgeçilmemeli. Burada haklı isek, eğer İsrail bizimle anlaşmak istiyorsa kendi bedel ödemek zorunda. Bize hiçbir şekilde bir şey dayatamaz. Çünkü haksız olan taraf kendileri. Devletimize de bunu rica ediyorum. Davaları hiçbir şekilde söz konusu etmesinler. Interpol kararlarını göndersinler. Buna rağmen barışmak istiyorlarsa şartlarımızı kabul etmek zorundalar. Biz şehit aileleri olarak bunu istiyoruz” dedi. 

KATLİAMLAR DEVAM EDİYOR

İsrail’in Mavi Marmara’da yaptıklarının yanına kar kalmış gibi hareket ettiğini belirten İsmail Bilgen, “Katil devlet İsrail halen Kudüs’te, Gazze’de, Batı Şeria’da Filistinlileri katlediyor. İsrail bu zulümlerine devam ederken bizim onlarla ne sebeple olursa olsun barışmamız mümkün olamaz. Bizim karakterimize de uymaz. İnşallah bu konuda yönetimimiz de üzerine düşen görevi yapar. Hiçbir anlaşmaya uymayan bu insanlarla inşallah bir mutabakat imzalanmaz. Hele ki ilişkilerin eski haline döneceği belirtiliyor. İnşallah böyle bir şey olmaz” ifadelerini kullandı