Zorunlu din dersi ile ilgili karar açıklandı

Zorunlu din dersi ile ilgili karar açıklandı

1., 2. ve 3. sınıflarda din dersinin zorunlu olması Mili Eğitim Şurası'nda kabul edildi.

1., 2. ve 3. sınıflarda din dersinin zorunlu olması Mili Eğitim Şurası'nda kabul edildi. Ayrıca liselerde zorunlu olması görüşülen Osmanlıca dersinin sadece Anadolu İmam Hatip liselerinde zorunlu olmasına karar verildi.

Tavsiye niteliği taşıyan karar, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacak.

19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda, komisyonlarda alınan kararların oylanmasına başlandı.

Kamuoyunda tartışma konusu olan ve ilkokul 1,2 ve 3. sınıflara zorunlu din dersikonulması ve liselerde zorunlu din dersinin haftada bir saatten iki saate çıkarılması önerisi Genel Kurul'da oylanarak kabul edildi. Mevcut uygulamada, zorunlu din dersi, ilkokul 4. sınıftan itibaren başlıyor.

Turizm ve otelcilik derslerinde okutulan alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması önerisi de kabul edilen maddeler arasında.

OSMANLICA DERSİ

Şûra Genel Kurulu'nda Osmanlı Türkçesi dersinin sadece Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde zorunlu olması yönünde de karar alındı. Bu dersin Sosyal Bilimler liselerinde zorunlu okutulması ve tüm liselerde seçmeli olarak verilmesine devam edilecek.

ALEVİLİK ÖNERİSİNE RET

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi programında Alevilik'e ilişkin içeriğin geliştirilmesi önerisi ise reddedildi.

Genel Kurul'da kabul edilen diğer maddeler şöyle:

-İkili eğitimin ortaokullarda da kaldırılması

 -İlkokullarda haftalık ders saatinin 35'ten 30'a inmesi. (Bu 30 saatin 5 saati serbest etkinlik olacak. Serbest etkinliklere de velinin talebiyle okul müdürü karar verecek.)

 -Görsel sanatlar ve müzik dersinin haftada ikişer saat olması.

 -Bütün ortaokullarda haftalık ders saatlerinin azaltılması.

 -Üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine yönelik yönetmelik hazırlanması ve anaokulundan itibaren geçerli olacak şekilde yeni bir öğretim programı yapılması

 -Ortaokullarda okutulan İnkîlap tarihi ve Atatürkçülük Dersi'nin gözden geçirilerek güncel anlayışlar ve yöntemler doğrultusunda yazılması.

 -Hafızlık eğitimi almak isteyenler için ortaokul eğitimine ara verme süresinin bir yıldan iki yıla çıkarılması.

 -Milli Eğitim Şûrası'nda kabul edilen kararlar tavsiye niteliği taşıyor ve bu tavsiyeler Milli Eğitim Bakanlığı'na iletiliyor.