Zombi Hapı  İlkez Türkiye'de Ele Geçirildi

Zombi Hapı İlkez Türkiye'de Ele Geçirildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, İspanya'dan gönderilen ve Avcılar'a teslim edilecek olan kargoyu, narkotik köpeklerinin pakete tepki vermesi üzerine incelemeye aldı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, İspanya'dan gönderilen ve Avcılar'a teslim edilecek olan kargoyu, narkotik köpeklerinin pakete tepki vermesi üzerine incelemeye aldı.
Laboratuvarda yapılan analizin ardından, pakette bulunan maddenin, ABD ve Brezilya başta olmak üzere dünya çapında yayılmaya başlayan, piyasada 'zombi hapı' ya da 'flakka' olarak bilinen, ‘Alpha PVP Hydrochloride’ ismili sentetik uyuşturucu olduğu anlaşıldı. Polis, kargoyu almaya gelen, özel bir TV kanalında spiker olan Serkan O.'yu gözaltına aldı.

Habertürk gazetesinde yer alan haberde, ABD ve Brezilya başta olmak üzere tüm dünyada yayılmaya başlayan ve kullananları saldırganlaştırdığı öne sürülen uyuşturucunun, ilk kez Türkiye’de yakalandığı belirtildi. Özel bir kanalda haber spikerliği yapan Serkan O., paketle ilgili olarak “Barcelona’dan bir yakınım kargoyu gönderdi. İçinde ne olduğunu bilmiyordum” dedi. Serkan O. tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Serkan O.’nun söz konusu uyuşturucuyla ilgili haberler sunduğu da öğrenildi. Güvenlik güçleri, uyuşturucunun kaynağını bulmak için araştırmalarını sürdürüyor.

'KULLANANLARIN GÖRÜNTÜSÜ KORKU YARATIYOR'
Yetkililer, toz ve hap şeklinde kullanılan uyuşturucuyla ilgili “Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor” diye uyarıda bulundu. Uyuşturucuyu kullananların görüntüsünün korku yarattığını belirten yetkililer, maddenin etkisinin ölümcül olduğunu belirtti.

ABD’de söz konusu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin 'arkadaşının yüzünü yediği' yönünde haberler basında yer almıştı.