Ziyad Nahale 'den Kasım Süleymani Açıklaması

Ziyad Nahale 'den Kasım Süleymani Açıklaması

Gazze’deki uzun menzilli füzeler ve savaş eğitimi Kasım Süleymani’nin fikriydi

İşgalci İsrail’e ağır darbe vuran Filistin direnişi ana aktörlerinden biri olan İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Nahale son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uzun menzilli füzeler inşa etmek ve Gazze'deki savaşçıları eğitme fikri Hacı Kasım Süleymani'e ait olduğunu belirten Nahale,  Gazze'deki yüzlerce Filistinli savaşçı Süleymani'yi şahsen tanımaktaydı ifadelerini kullandı.

İşte İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Nahale’nin Şehit Kasım Süleymani ile ilgili tespitleri:

“Hacı Kasım Süleymani, Gazzeli savaşçıları uzun menzilli füzeler üretmeleri için eğitme fikrini ortaya attı ve kuşatılmış Gazze için kendi silahlarını inşa etmek büyük bir başarıydı.

*Bugün Gazze Şeridi'nde ve atölyelerde, havan topları ve RPG'lerden patlayıcı paketlere kadar her gün binlerce roket üretiliyor. Hamas'tan İslami Cihad'a kadar tüm mühendislik birimleri İran'da eğitilmiştir.

*Filistin ve Kudüs her zaman Hacı Kasım'ın kalbindeydi. İşlerimizi ve ortak projelerimizi sürekli takip ettiğine tanıklık ediyordum ve bu onun öncelikli işleri arasındaydı.

*Hacı Kasım Süleymani, eğitim kurslarında kardeşlerimizin  yemeklerine dahi dikkat ederdi ve onlarla özel toplantılarda yemek yerdi. İnsani yönden olağanüstü bir adamdı.

*Hayatımda bu pozisyonda en küçük detaylara bile dikkat eden başka bir komutan daha görmedim. Mücahidleri  sevgisiyle şaşkına çevirirdi.

*Komadayken Dr. Ramazan'ı (Eski İslami Direniş Lideri)  en az dört beş kez ziyaret etti. Bazen yanında bir saatten fazla oturur ve o baygın haldeyken ona Kuran okurdu.

*Hacı Kasım, yaptığımız tüm savaşların Filistin ve Kudüs için olduğunu dile getirirdi

*İstisnasız tüm Filistin güçleriyle açıkça ilgilenirdi. Gazze'deki yüzlerce Filistinli savaşçı, Hacı Kasım'ı ya şahsen tanımış, ya da görüşmüştür. O daima onların arasında olmayı isterdi.

*Hacı Kasım Süleymani bizi İran'daki evinde ağırladı ve sofrasına misafir etti. Sade bir yaşamı olduğuna tanıklık ettim.

*Mesajımızın içeriği, Filistin direnişinin denklem dışı olmadığıdır. Filistin direnişinin, Gazze Şeridi'ni veya ekseninin herhangi bir tarafını hedef alabilecek her türlü saldırganlık karşısında direniş ekseninin kilit bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Sanırım düşman mesajımızı aldı.”(7Sabah)