Zirve Yayınevi Cinayetinde Tahliye

Zirve Yayınevi Cinayetinde Tahliye

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davada 5 kişi tahliye edildi.

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davada tutuklu yargılanan Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım tahliye edildi.

Sanık Cuma Özdemir'in avukatı Soner Demirci, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi uyarınca kurulan ve kamuoyunda "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onaylamasının ardından, tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak, Malatya 3. Ceza Ağır Mahkemesi'ne müvekkilinin tahliye talebini içeren dilekçeyi sunduklarını hatırlattı.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını içeren yasal düzenleme dolayısıyla davanın ağır ceza mahkemesine verildiğini kaydeden Demirci, "3. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, davayı genel yetkili mahkeye gönderirken bizim tahliye talebini içeren dilekçemizi de ilgili mahkemeye göndermesini istedik" dedi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dilekçeyi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiğini kaydeden Demirci, "Malatya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım'ın tahliyesine karar verildi. Kendilerini saat 02.30'da cezaevi önünde teslim aldık, ailelerine teslim ettik. Sanıklar, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla serbest bırakıldı" diye konuştu.

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı kesilerek ve bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden atlayarak kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın ise İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisinin ardından, diğer zanlılarla tutuklanmıştı.