Zırhlı kumpas

Zırhlı kumpas

Hakkari’de hükümete tepki oluşturmak için bazı polislerin 'shortland' tipi zırhlı araçtan vatandaşlara patlayıcı attıkları tespit edildi. Torpil atan komiser yardımcısı ile iki polis görevden alındı. Yaşanan olay, paralel yapının ikinci bir Cizre senaryos

Hükümete karşı darbe girişimleri boşa çıkan paralel yapının, 6-7 Ekim olaylarını fırsat bilerek çatışmaları kızıştırdığı ortaya çıkmıştı. Van’da bir panzerin, iki aracı sürükleyerek yanan bir otomobile ittiğinin tespit edilmesi sonrasında bir provokasyon girişimi daha ortaya çıkarıldı. PKK sempatizanlarının çıkardığı olaylar sırasında 'shortland' adı verilen zırhlı bir polis aracından atılan patlayıcı maddeler Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. 

20 ADET TORPİL BULUNDU
Geçtiğimiz Cuma saat 23.00’te olayların yaşandığı sokaktaki kameraları inceleyen ekipler tarafından Koruma Şube Müdürlüğü’ne ait resmi ve zırhlı aracın arka mazgalından yol kenarına rastgele patlayıcı madde attığı belirlendi. Yapılan incelemede araçta 20 adet torpil bulundu. Emniyet raporuna göre, araçta görev yapan Komiser Yardımcısı Y.Ü., polisler M.C. Ve M.B.C.’nin paralel yapıya yönelik soruşturmalar sonucunda istihbarat ve KOM şubelerindeki görevlerinden alındığı ortaya çıktı.