Zindanda Şehid Oldu

Zindanda Şehid Oldu

Kasıtlı tıbbi ihmal kurbanı Kanser Hastası Filistinli Esir İşgal Rejimi Zindanlarında Şehit Oldu

Hasta esirlerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunan Hamas: Esir Ebu Diyak’ın Şehadetinden İşgal Yönetimi Sorumlu

Resim
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Cenin’e bağlı Seyletu’z-Zahr beldesi sakinlerinden 36 yaşındaki esir Sami Ahid Ebu Diyak’ın kasıtlı tıbbi ihmal politikası sonucu sağlık durumunun iyice kötüleşmesinin ardından işgal rejimi zindanlarında şehit olduğunu duyurdu.

Hamas Hareketi, bu sabah (26 Kasım Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, elverişsiz koşullarda tutulan ve tıbbi ihmal politikasına maruz bırakılarak gerekli tedavi imkânı sağlanmayan hasta esir Ebu Diyak’ın şehit olmasından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.

Şehit Ebu Diyak’ın son arzusunun annesinin kollarında can vermek olduğunu belirten Hamas, işgal rejimi zindanlarında tutulan ve yavaş yavaş ölüme mahkûm edilen diğer hasta esirlerin de aynı mesajı verdiklerini söyledi.

Hamas, esir Ebu Diyak’ın ve diğer hasta esirlerin maruz kaldığı kasıtlı tıbbi ihmalin insanlığa karşı işlenmiş büyük bir cinayet olduğunu, işgal rejiminin tıbbi ihmal politikasıyla uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğnediğini bildirdi.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan hasta esirlerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunan Hamas, Filistin halkından da işgal güçlerinin esirlere yönelik ihlallerine karşı protesto eylemlerini tırmandırmasını istedi.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan 36 yaşındaki kanser hastası Filistinli esir Sami Ebu Diyak, tıbbi ihmal neticesinde bu sabah erken saatlerde Er-Ramle Cezaevi kliniğinde şehit oldu.

fiem