Zeytin Hasadı Başlarken

Zeytin Hasadı Başlarken

Zeytin hasadı mevsimi başlarken Gazze Şeridi’nde Bu Yıl 30 Bin Ton Zeytin Toplanması Bekleniyor

Gazze’deki Filistin Tarım Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde bu yıl yaklaşık 30 bin ton zeytin toplanmasının beklendiğini ifade etti.

Bakanlık sözcüsü Ethem El-Besyuni, bugün (14 Ekim Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nden bu yıl zeytin ekilen alan miktarının 39 bin dönüme ulaştığını belirterek, 32 bin dönümdeki zeytin ağaçlarının meyve verdiğini söyledi.

El-Besyuni, zeytin hasadı mevsiminin başlaması vesilesiyle Filistin Tarım Bakanlığı’nın Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti ile birlikte Gazze Şeridi’nin kuzeydoğu sınırındaki dönüş kampında düzenlediği etkinliğe katıldı.

Elde edilecek ürünün 24 bin tonuyla zeytin üretileceğini belirten El-Besyuni, 4 bin tonunun da saf zeytinyağı üretimine ayrılacağını bildirdi.

El-Besyuni, Gazze Şeridi’nde bu yıl elde edilecek 6 bin ton zeytinin ise turşu yapımında kullanılacağını açıkladı.

Zeytin hasadı mevsiminin bu yıl önceki yıllara göre daha iyi olduğunu kaydeden El-Besyuni, bu yıl ağaçlarda zeytinin bol olduğuna işaret etti.

Filistin Tarım Bakanlığı’nın verilerine göre, Gazze Şeridi’nde geçen yıl sadece 18 bin ton zeytin elde edildi.

Filistin Tarım Bakanlığı ile Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti’nin zeytin hasadı mevsiminin başlaması dolayısıyla düzenlediği etkinlikte çeşitli sanat gösterileri de sergilendi.

Cenin’in güneyindeki Seyletu’z-Zahr beldesinde incelemelerde bulunan Filistinli Tarım Müdürlüğü Memurları Yahudi Yerleşimcilerin Saldırısına Uğradı

Yahudi yerleşimciler bugün (14 Ekim Pazartesi) öğle saatlerinde Cenin’in güneyinde yer alan Seyletu’z-Zahr beldesindeki arazilerde incelemelerde bulunan Kabatiye Tarım Müdürlüğü memurlarına saldırdı.
 

 

fiem