Zeki Üçok: Zekeriya Öz yasadışı dinlemeyi itiraf etti

Zeki Üçok: Zekeriya Öz yasadışı dinlemeyi itiraf etti

Balyoz ve Sahte Çürük Raporu davalarının sanığı emekli askeri savcı Albay Zeki Üçok, savcı Zekeriya Öz’ün gazeteci İ.K.’yı yasadışı dinlettiğinin belgesini kendisine gösterdiğini söyledi.

Balyoz ve sahte çürük raporu davaları nedeniyle 4 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan emekli askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, bir dönem özel yetkili olan hakim ve savcıların keyfi birçok uygulamasına tanık olduğunu söyledi. STAR'a konuşan Üçok, savcı Zekeriya Öz'ün gazeteci İ. K.'yı yasadışı dinlettiğinin belgesini 2009'da kendisine gösterdiğini ve "Sana bunu veremem çünkü yasadışı dinleme" dediğini söyledi.

Yasadışı tapeyi önüme koydu

Karargah Evleri'nin Ergenekon soruşturmasına dahil olduğu dönemde savcı Zekeriya Öz ile görüşmek istediğini anlatan Üçok, şunları ifade etti: "O dönem bir gazete Zekeriya Öz ile görüşme girişimimizi haber yaptığı için erteledik. Daha sonra bir araya geldiğimizde Zekeriya Öz'e neden gazeteye görüşmeyi sızdırdığını sordum. Bana 'Ben değil Genelkurmay sızdırdı' dedi. İnanmayınca da önüme gazete yöneticisi İ.K.'nın yasadışı dinlenen tapesini koydu ve bana 'Bak buradaki konuşmalara göre Genelkurmay'dan sızmış' dedi. Bu dinleme tapelerini bana vermesini istedim ama 'bunlar yasal dinlemeler değil, veremem' dedi."

Bir keyfi davranış örneği

Sahte çürük raporu soruşturmasıyla ilgili o dönem verdiği ifade sürecinden de ilginç bir anısını paylaşan Üçok, özel yetkili hakim ve savcıların keyfi davranışlarının vardığı boyutu da dile getirmiş oldu. Üçok, "İfade verdiğim savcı Hikmet Usta'ydı. İfadem uzun sürünce bunun telefonu çaldı arayan kişinin 'hadi Hikmet yolla şunu artık. Yoksa tutuklamayacağım bak kaç saattir bekliyorum. Göndereceksen gönder artık ya' diyordu. Yani bizi tutuklayacakları önceden belliydi. Bunu diyen kişi o gün nöbetçi olan ve daha sonra Balyoz davasına bakan hakimlerden Murat Üründü'ydü" dedi. STAR