Zekeriya Yapıcıoğlu: Filistin ve Kudüs Davası Asla Düşmeyecektir

Zekeriya Yapıcıoğlu: Filistin ve Kudüs Davası Asla Düşmeyecektir

Mavi Marmara davasının düşürülmesi talebiyle ilgili konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bu mahkeme bu dosyayı aldığı siyasi talimat nedeniyle düşürebilir. Ama Filistin ve Kudüs davası düşmeyecektir. Bu davaya sahip çıkanlar hep var olacak

Mavi Marmara davasının düşürülmesi talebiyle ilgili konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bu mahkeme bu dosyayı aldığı siyasi talimat nedeniyle düşürebilir. Ama Filistin ve Kudüs davası düşmeyecektir. Bu davaya sahip çıkanlar hep var olacaktır." dedi.
 
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu da mahkemeye gelerek duruşmayı takip etti. Duruşma sonrası Doğruhaber'e davayla ilgili açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, Mavi Marmara davasının siyasi olarak düşürülse de Filistin davasının takipçisi olacaklarını ve terör şebekesi israili hiçbir zaman tanımayacaklarını ifade etti.
 
“Bu anlaşma başından sonuna kadar fecaattir”
 
Çağlayan adliyesinde davayı takip eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “Bugün görülen duruşmanın ilk oturumuna katıldık. Mahkemenin tavrı net bir şekilde ortadaydı. Yani davacılara siz ne talep ederseniz edin, siz ne söylerseniz söyleyin biz bu davayı düşüreceğiz' şeklindeydi. Dava avukatlarının haklı ve mantıklı talepleri de mahkeme tarafından gerekçe gösterilmeden ret edildi. Çok açık ve net bir şekilde hissettiriyorlardı ki, bu davanın bir an önce düşürülmesi için çaba sarf edecekler. 28 Haziran 2016 günü Türkiye ve Siyonistler arasında imzalanan anlaşmanın maddelerinden biri de ödeyecekleri 20 milyon dolar (Ex gratıa) lütuf tazminatı maddesi yer alıyordu. Yani Siyonistlerin, herhangi bir tazminat ödeme sorumluluğu yasal olarak yoktur. Bu maddenin anlamı budur. Ama buna rağmen bir lütuf olarak 20 milyon doları bir şekilde ödeyecek, buna karşın Türkiye'de görülen bütün davalar düşürülecek demişlerdi. Bununla birlikte Türkiye içinde ve dışında Türkiye vatandaşları tarafından israil'e ve vatandaşlarına ceza davası açılamayacak, bir tazminat davası açılamayacak. Bu anlaşmaya göre, israil vatandaşlarına dava açıldığı takdirde Türkiye bunun faturasını ödeyecek. Böylesine fecaat bir anlaşma ve bu davanın düşürülemeyeceği yönündeki savunmalarını avukatlar yaptılar. Bütün bu ciddi argümanlara rağmen mahkeme davayı düşürecek bir izlenim verdi.” şeklinde konuştu.
 
“Terör şebekesini devlet yerine koymak büyük bir hatadır”
 
Mahkeme salonunda Mavi Marmara şehitlerinden Cengiz Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu ile görüştüğünü ve duygulandığını ifade eden Yapıcıoğlu, “Mahkeme salonundaki en çarpıcı sözlerden biri de şuydu. Mavi Marmara şehitlerinden Cengiz Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu ile görüştüm duruşma arasında. Bana dedi ki; ‘Benim eşim kanını döktü, ben terimi döktüm ama ben gözyaşı dökmedim. Fakat bu dava bugün düşerse artık bundan sonra gözyaşı dökeceğim' diyerek hepimizi duygulandırdı. Bize göre bu anlaşma çok fecaat bir anlaşmadır. Anlaşmanın Türkiye açısından içeriği iyi olsa da, israil gibi bir terör şebekesini devlet yerine koyup muhatap alıp anlaşma yapmak başlı başına hatadır. Bu anlaşma ile açılmış ve açılacak bütün davaların peşinen önünü tıkayan bu madde anlaşmanın en kötü tarafıdır.” ifadelerini kullandı. 
 
“Anlaşmanın zafer olarak sunulması ibretliktir”
 
Siyonistlerle yapılan anlaşmanın hiçbir maddesinin yerine getirilmediğini, sadece lütuf olarak 20 milyon dolar taahhüt edildiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ama bu dava düşmeyecek ve devam edecek. Anlaşma öncesi Türkiye tarafından israile haklı olarak dayatılan maddelerden hiçbiri yerine gelmedi. Abluka kalkmadı, özür de gelmedi. Tazminat ise tazminat olarak ödenmedi. Bir lütuf olarak, orada şehit olanların yakınlarına, gazi olanlara adeta bir sadaka olarak 20 milyon dolar taahhüt edildi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu anlaşmanın bir zafer kazanılmış gibi sunulması ibret vericidir.”
 
“ Filistin ve Kudüs davası asla düşmeyecektir”
 
Mahkemenin siyasi nedenlerle dosyayı düşürebileceğini, ama Filistin ve Kudüs davasının devam edeceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Bu mahkeme bu dosyayı aldığı siyasi talimat nedeniyle düşürebilir. Ama Filistin ve Kudüs davası düşmeyecektir. Bu davaya sahip çıkanlar hep var olacaktır. Bundan sonra da biz Kudüs davasını, Filistin davasını takip edip misyonunu sürdürmeye devam edeceğiz. Siyonist terör şebekesi hiçbir zaman bizim nezdimizde devlet olarak kabul edilmeyecektir. Bir terör şebekesi olarak onu isimlendirmeye devam edeceğiz. Kudüs davası ümmetin davasıdır, sadece Filistin'li kardeşlerimizin davası değildir. Günü geldiğinde de bunun hesabını Siyonistlerden sormaya azimli ve kararlıdır.” diyerek davaya sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
 

Kaynak : Doğru Haber