Zekeriya Saftı Kullanıldı

Zekeriya Saftı Kullanıldı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Savcı Zekeriya Öz'ün Gürcistan'a kaçmasının ardından kuzeni Yusuf Öz, ilginç açıklamalar yaptı. "Kalsaydı, kaçmasaydı daha hoş olurdu" diyen kuzen Öz, Zekeriya Öz'ün saf olduğunu ve kullanıldığını iddia etti.

Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'yakalama kararı' verilen ve karar öncesi ilk olarak Gürcistan'a daha sonra Ermenistan'a kaçtığı açıklanan Ergenekon ve 17 Aralık soruşturmalarının eski savcılarından Zekeriya Öz'ün Bursa'da yaşayan kuzeni Yusuf Öz, açıklamalarda bulundu.

"Kaçmasaydı daha hoş olurdu"

Ergenekon ve 17 Aralık soruşturmalarının öne çıkan savcılarından, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Ermenistan'a kaçtığı öne sürülen Zekeriya Öz'ün Bursa'da yaşayan kuzeni Yusuf Öz, "Bence kalsaydı, kaçmasaydı daha hoş olurdu. Yani Türk yargısına kendisini teslim etmesi gerekirdi" dedi. Kuzeninin, normal bir Türkiye Cumhuriyeti savcısı olduğunu, ancak bir dönem pohpohlanarak kahraman yapıldığını söyleyen Yusuf Öz, "Zekeriya Öz, vatanını milletini seven bir insandır. Hangi güçler neden bunu ona yaptırdı, ya da neden yapmak zorunda kaldı ben de anlamış değilim. Zekeriya Öz'ü dün kahraman yapanlar, bugün vatan haini ilan ettiler" şeklinde konuştu.