Zekeriya Öz'ün Tatil Parası Reklam Bütçesinden

Zekeriya Öz'ün Tatil Parası Reklam Bütçesinden

Zekeriya Öz ile Ali Ağaoğlu arasındaki tatil davasında verilen ifadelere göre, Öz'ün tatil parası şirketin reklam bütçesinden karşılandı

Meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz, Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almaları için Ali Ağaoğlu’nun ofisine yolladığı biri avukat 2 kişi ile şirket yetkilileri arasında yaşanan tartışmanın ayrıntıları oraya çıktı.

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu’nun yurtdışı satış danışmanları Halil İbrahim Demirhan ve kardeşi Ali Demirhan ile Öz’ün belge almaları için ofise yolladığı müteahhit Aytaç Ocaklı ve Avukat Tayfun Aktaş, savcılık ifadelerinde o gün yaşananları bütün ayrıntıları ile anlattılar.

17/25 Aralık operasyonlarından kısa bir süre sonra, operasyonların koordinatör savcısı Zekeriya Öz’ün Dubai tatili gündeme gelmiş, 77 bin dolarlık tatil masrafının Ali Ağaoğlu’nun yurt dışı satış danışmanı Halil İbrahim Demirhan tarafından şirkete ödetildiği iddia edilmişti.

Bu yönde haberlerin çıkması üzerine o dönem İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak görev yapan Zekeriya Öz’ün, müteahhit Aytaç Ocaklı ve Avukat Tayfun Aktaş’ı Ali Ağaoğlu’nun Ataşehir’de bulunan ofisine yollayarak, tatil masraflarının Halil İbrahim Demirhan’a elden ödendiğine dair belge verilmesini talep ettiği, bu isteğin kabul edilmemesi üzerine tehditler savurduğu iddia edilmişti.

Bu yaşananlardan sonra avukatları aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Halil İbrahim Demirhan ile kardeşi Ali Demirhan, Zekeriya Öz, Aytaç Ocaklı, Tayfun Aktaş ve Osman Ağca hakkında “Tehditö suçlaması ile suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, birinci sınıf savcı olan Zekeriya Öz hakkında soruşturma açılması için HSYK’dan izin talep ederken, suç yerinin Ataşehir olması nedeniyle diğer üç kişi hakkında yapılan suç duyurusu dilekçesini Anadolu Adalet Sarayı’na yollamıştı.

Bu suç duyurusu üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, müştekiler Halil İbrahim Demirhan ve Ali Demirhan ile tanıkları Ali Ağaoğlu ve şüphelilerin ifadelerini aldı. O ifadelerde o gün Ağaoğlu’nun bürosunda yaşananlar anlatıldı.

"TEHDİT"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel soruşturma Bürosu Savcılığı’na 1 Aralık 2014 tarihinde tanık sıfatı ile ifade veren Ali Ağaoğlu, şirketinin satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı olan Halil İbrahim Demirhan'ın Aytaç Ocaklı ile birlikte ofisine geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Halil İbrahim Demirhan beni telefonla aradı. 'Savcı Öz'ün olayının çözümüyle ilgili bir formül var demiştiniz' dedi. Ben de, ‘ofise gelin bakarız’ dedim. Aytaç Ocaklı ile Halil İbrahim Demirhan ofisime geldi. Halil İbrahim Demirhan'dan savcı Zekeriya Öz'den elden para teslim almış gibi eski tarihli makbuz istedi. Ben de onun olmayacağını, bizim şirketten resmi olarak paraların Dubai'ye gönderildiğini söyledim. Halil İbrahim Demirhan'a da sayın savcıdan böyle bir para alıp almadığını sordum, almadığını söyledi. Masrafların bizim şirketimizin reklam tanıtım bütçesinden karşılandığı resmi evraklarla bellidir.

Aytaç Ocaklı benim yanımda Halil İbrahim Demirhan'ı hatırladığım kadarıyla, 'bu iş burada kalmaz, bunun hesabını sizden sorarız, sayın savcımı size yedirmeyiz' sözleriyle tehdit etti. Bende Aytaç Ocaklı'yı ofisimden kovdum. Bu arada Tayfun Aktaş ve Osman Ağca da geldiler. Tayfun Aktaş da Halil İbrahim Demirhan'ı tehdit etti ancak sözlerini tam hatırlamıyorum. Ancak Osman Ağca yalnızca Tayfun Aktaş'ın yanında geldi ve hiçbir şeye karışmadı"

Aynı savcıya 16 Aralık 2014 tarihinde şikayetçi sıfatı ile ifade veren Ali Demirhan, ifadesinde şunları söyledi:

"ESKİ TARİHLİ BELGE TALEP ETTİLER"

“Ali Ağaoğlu’nun yurt dışı işlerinde satış ve pazarlama konusunda birlikte danışmanlık hizmeti verdiğim abim Halil İbrahim Demirhan, Aytaç Ocaklı ile Ataşehir’deki ofise geldi. Bir müddet sonra da Ali Ağaoğlu, daha sonra da Tayfun Aktaş geldi. Aytaç Ocaklı basına yansıyan Zekeriya Öz’ün Dubai’deki Ali Ağaoğlu tarafından yapılan tatil masraflarının haberi üzerine bulunduğumuz salonda bizden bu durumu yalanlamamızı istedi. Aytaç Ocaklı ve Tayfun Aktaş, parayı da Zekeriye Öz’ün ödediğine ilişkin bizden belgeyi istedi. Bu konuda kendilerine yardımcı olamayacağımızı söyledim. Ali Ağaoğlu da bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine Aytaç Ocaklı abim Halil İbrahim Demirhan’a dönerek, bu işin sonunun kötü olacağını, hakkımızda dosyalar hazırlayacaklarını, hayatı bize zindan edeceklerini söyledi. Tayfun Aktaş da, bu hareketimle hükümeti savunduğumu, yanlış tarafta olduğumu, bu savaşı onların kazanacağını, hükümeti düşüreceklerini ve bizim sonumuzun kötü olacağını söyledi"

Kardeşi Ali Demirhan ile aynı gün aynı savcıya ifade veren Halil İbrahim Demirhan, daha önceden tanıdığı, Zekeriye Öz ile yakınlığını bildiği Aytaç Ocaklı’nın 7 Ocak 2014 tarihinde Avrupa yakasında inşaatı devam eden bir projenin şantiyesine geldiğini belirterek, “Aytaç Ocaklı, araçtan inip yanıma geldi. Beni bir yere götüreceğini ve araca binmemi söyledi. Araçta, 'Savcı Zekeriya Öz'ün tatile gittiğini, bu parayı elden verdiğini ve benim de bu parayı elden aldığımı söyledi. Ben de savcıdan para almadığımı söyledim. Ali Ağaoğlu'nu aradım ve ofisine gittik" dedi.

Halil İbrahim Demirhan, ofiste yaşananları ise şöyle anlattı: Ağaoğlu'ndan tatile ilişkin talep ettikleri şekilde beyanda bulunmasını ve belge verilmesini istediler. Ali Ağaoğlu bu taleplerini kabul etmedi. Tayfun Aktaş, 'bu işin sonunun kötü olacağını, hakkımızda dosyalar hazırlayacaklarını, hükümetin düşürüleceğini, tarafımızı belli etmemizi, bunun çok güçlü bir organizasyon olduğunu kardeşim Ali Demirhan'ın ve bizlerin belgelerinin ellerinde olduğunu onlarla beraber çalışmazsak hayatı bize zindan edeceğini, başbakanın hırsız olduğunu, bu hırsızlarla beraber aynı safta olmamamızı, yalan ifade vermemizi ve yalan fatura vermemizi istedi. Beni tehdit eden Tayfun Aktaş ve Aytaç Ocaklı'dan şikayetçiyim.

"BİRKAÇ KEZ TAVLA OYNADIK"

Şüpheli Aytaç Ocaklı, 2 Nisan 2015 tarihinde savcılığa verdiği ifadesinde, Halil İbrahim Demirhan ile 6 yıl önce Libya’da ortak iş yaptığını belirterek, “Olay tarihinde şikayetçi Halil ibrahim Dermirhan'ı Bahçeşir'deki satış ofisinde ziyaret ettim. Beni güzel karşıladı, ikramda bulundu. Daha sonra telefonundan benim de tanıdığım Ali Ağaoğlu'nu aradı. 'Aytaç kardeşim yanımda size çay içmeye gelebilir miyiz?' dedi.

Ali Ağaoğlu'nun Ataşehir'deki ofisine hareket ettik. Ali Ağaoğlu bizi kendi katında gayet mütevazi bir şekilde karşıladı. Bu sırada Halil İbrahim Demirhan'ın kardeşi Ali Demirhan da ofisteydi. Sonradan Osman Ağca ve Tayfun Aktaş da geldiler. Ben orada hiç konuşmadığım gibi olaylarda biz oraya gittik diye tehdit edilen de biz olduk. Ali Demirhan tarafından tehdit edildik. Bulunduğum ofiste kimseyi tehdit etmedim, kimseyle konuşmadım. Olayın bu aşamaya nasıl geldiğini bilemiyorum. Zekeriya Öz savcıyı da 2 senedir tanıyorum. Birkaç kez tavla oynamak dışında herhangi bir ilişkim bulunmamaktadır" dedi.

11 Kasım 2014 tarihinde şüpheli sıfatı ile ifadesi alınan Avukat Tayfun Aktaş, şikayete konu iddiaların külliyen yalan olduğunu kimseyi tehdit etmediğini savundu.

OCAKLI VE AKTAŞ'IN BEŞ YIL HAPSİ İSTENİYOR

Bu ifadelerden sonra Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Osman Ağca hakkında takipsizlik, Aytaç Ocaklı ve Tayfun Aktaş hakkında “Basit tehdit" suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi, dava Anadolu 72. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

ÖZ'E DE DAVA AÇILMIŞTI

Zekeriye Öz’ün ayrılan dosyası, HSYK’nın izin vermesi ile Bakırköy Adalet sarayı’na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde Öz hakkında Aytaç Ocaklı ve Tayfun Aktaş’ı azmettirmek suçundan 2 yıldan 5 yıla hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi, suç yerinin Ataşehir olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verdi ve dosyayı Anadolu Adalet Sarayı’na gönderilmesine karar verdi.

 

Kaynak: DHA