Zekeriya Öz'e 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Davasına Devam Edildi

Zekeriya Öz'e 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Davasına Devam Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan Savcı Zekeriya Öz'le ilgili duruşmaya bugün devam edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan Savcı Zekeriya Öz'le ilgili duruşmaya bugün devam edildi. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı’ya da hakaret edildiği gerekçesiyle daha önce açılan davaları Düzce’deki dosya ile birleştirdi.

Duruşmaya katılan Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın vekili Avukat Muammer Cemaloğlu ile Yasin El Kadı’nın vekili Avukat Ersoy Kılıç, sanık Zekeriya Öz’ün savunmasının alınmasını talep ettiler. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Avukat Muammer Cemaloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın şikayetçi olduğu daha önce yürüyen dava ile yine sayın Cumhurbaşkanımızın şikayetçi olduğu aynı mahkemenin 2015/22 esas sayılı dosyası bu dosyada birleşti. Necmettin Bilal Erdoğan’ın şikayetçi olduğu başka bir dosya 2015/116 esas sayılı dosya da bu dava ile birleşti. Toplamda 3 dosya bu dosya üzerinden yürüyor. Daha önce 2015/22 esas sayılı dosyada sanığın yani Zekeriya Öz’ün savunmasının alınması için talimat yazıldı. Bu talimat cevabı dönmedi. 5 Haziran’a bırakılmış durumda. Hem bu dosya hem de birleşen dosyada sanık Zekeriya özünü savunmasının alınması için duruşma 8 Temmuz 2015 gününe bırakıldı. Bu aşamada sanığın savunmasının alınması bekleniyor.” diye konuştu.