Zarif, Halep'teki saldırıya sessiz kalan Batı'yı eleştirdi

Zarif, Halep'teki saldırıya sessiz kalan Batı'yı eleştirdi

İran Dışişleri Bakanı Zarif bu bağlamda attığı twitte, "Teröristlerin Halep'teki kimyasal saldırısını kınamak için Batı nerededir?

İran Dışişleri Bakanı Zarif bu bağlamda attığı twitte, "Teröristlerin Halep'teki kimyasal saldırısını kınamak için Batı nerededir? Batı'nın modelinde müttefiğince kimyasal silah kullanıldığı zaman değil, düşmanınca kullanıldığı iddia edildiğinde sadece kınamada var." diye yazdı.

Zarif, devrik ve idam edilmiş diktatör Saddam'ın İran'a karşı kimyasal silahlar kullandığı sıralarda, Batı gözünü yumduğunu, ancak Saddam'ın Batı'nın düşmanı haline geldiği zaman, onu yok etmek için savaş başlattığını hatırlattı.


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Halep’te sivil yerleşim alanlarına terör örgütleri tarafından yapılan kimyasal silah saldırı hakkında bir açıklama yaparak, bu saldırıyı şiddetle kınadı.
 
Bu çirkin saldırıdan dolayı büyük endişe duyduklarını ifade eden Kasımi, “Terör örgütlerinin bu tür insanlık dışı eyleminin asıl nedeni, bölgedeki bazı devletler ile bölge ötesi güçlerin çöküş eşiğinde olan örgütlere ideolojik, politik, mali ve askeri destek vermesidir." şeklinde konuştu.
 
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'ya göre, Halep kırsalında dış güçlerin desteklediği teröristlerin Halep Kentinin Şehba, Hamadaniye, Halidiye, Nil Caddesi ve Zehra semtine kimyasal zehirli gaz klor içeren havan roketleri ile bulundukları saldırılar sonucunda özel ve kamu mülklere ciddi maddi hasarlar verdiler.
Kimyasal saldırı sonucu en az 100 Suriyeli vatandaş, boğulma hissi dolayısıyla hastanelere kaldırıldı.

 

parstoday