Zarif 'den Açıklama

Zarif 'den Açıklama

İran Dışişleri Bakanı Zarif, "İran'la Türkiye'nin Kafkasya konusundaki iş birlikleri kesinlikle bölge ülkelerinin çok yararına olacaktır" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "İran'la Türkiye'nin Kafkasya konusundaki iş birlikleri kesinlikle bölge ülkelerinin çok yararına olacaktır" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Zarif, "İran ve Türkiye arasındaki iş birliği alanları çok geniş. ABD'nin daha mantıklı tutum almasıyla ilişkileri derinleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Zarif, Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini belirterek, "İlişkilerimiz sürekli istişareleri gerektiriyor çünkü Türkiye ile ikili ilişkiler ve bölgesel iş birliği hayati öneme sahip." dedi.
 
Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ ile ilgili iş birliği platformu önerilerine ilişkin de konuşan Zarif, "Bu mekanizma daha önce Sayın Erdoğan ve bölgedeki diğer yetkililer tarafından gündeme getirilmişti. Bu konuda da görüşmelerim oldu. Görüşmelerin sonucunu Türk yetkililerle paylaşacağım çünkü bu özellikle transit alanında iş birliği açısından önemli bir konu." ifadelerini kullandı. (Ajanslar)