Zaman Yazarı'nın İddiası: O Paralarla İslam'a Hizmet Edecektik...

Zaman Yazarı'nın İddiası: O Paralarla İslam'a Hizmet Edecektik...

Cemaat yazarı Kurucan AKP'lilerin "Biz o yolsuzluk paralarıyla İslam'a hizmet edecektik. Operasyonu yaparak bunları engellediler" dediklerini öne sürdü.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan, “Bu kadar olmaz ama…” başlıklı yazısında AK Parti ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.
“Çok güvendiğim, itimat ettiğim birisi söylediği için de ilave tetkike ihtiyaç duymadım.” diyen Kurucan, yolsuzluk iddiaları ile ilgili AKP’liler arasında ağızdan ağza dolaştığı iddia edilen savunma sözlerini şöyle aktardı:
“Yolsuzluk denilen dediği paralarla İslam âlemine hizmet edilecekti. İslami cemaatlere para verilecekti. Resmi sistemde bu yapılamaz. Dolayısıyla bu yolsuzluğu ortaya çıkaranlar İslam’a ve İslam’ın gelecek 50 yılına ihanet etti.”

“Eğer doğruysa, tek kelime ile yazık.” diyen Kurucan yazısında “Hani deveye neren eğri demişler; o da nerem doğru ki demiş ya; aynen öyle. Bu sözde düşüncenin neresini doğrultacaksınız ki? Her tarafı eğri. Değişmenin değil başkalaşmanın göstergesi.” cümlelerine yer verdi.