Zaman yazarından Erdoğan'a ağır benzetme

Zaman yazarından Erdoğan'a ağır benzetme

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Erdoğan'ı zalimliğiyle ün salmış Moğol lideri Cengiz Han'a benzetti.

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Erdoğan'ı zalimliğiyle ün salmış Moğol lideri Cengiz Han'a benzetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralel yapılanmayı "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi" adını taşıyan kırmızı kitaba iç tehdit olarak yerleştirme planına cemaatin tepkisi sürüyor.

Günlerdir bu konuyu işleyen cemaat yazarları eleştiri oklarını Erdoğan yöneltiyor. Türköne "Bugün cemaatleri kapatsak?" başlıklı köşesinde cemaatlerin Anadolu ve Balkanlar'da sosyal dokuyu inşa ettiğini yazdı. Gülen cemaatine övgüler yağdıran yazarın hedefinde Erdoğan vardı:

TEK ÇAREYİ DİNİ CEMAATLER ÜRETİYOR

"Artan uyuşturucu kullanımı ve suç eğiliminin, gençler arasında çetelere ve terör örgütlerine yönelişin devlet katında bir çaresi ve çözümü yok. Bu konularda görevli rehberlik merkezlerini, devletin resmî kurumlarını kapatsanız eksikliğini hiç hissetmezsiniz. Tek çareyi dinî cemaatler üretiyor ve üstelik başarılı oluyorlar. Eğitim, yardımlaşma ve dayanışma alanında rakipsiz olmaları bu yüzden.

Toplumun çimentosunu oluşturan bu cemaat geleneği, dağılıp parçalanmayı engelleyen en güçlü direnç hattını oluşturuyor. Topluma hizmeti dinî bir ibadet vecdi ile yürütmek ve dindarlığı bir sosyal enerjiye dönüştürmek bu cemaatlerin başarısının anahtarı. Hiçbir devlet kurumu maaşlı personelini bu kadar verimli istihdam edemez, hiçbir devlet memuru bu kadar ikna edici olamaz.

Cemaatler bugün faaliyetlerini tatil etseler, bütün örgütlenmelerini feshetseler kim kazanır, kim kaybeder? Başınızda IŞİD diye bir bela mevcut iken, kime sığınacaksınız? IŞİD’in basit bir dini söylemle militan devşirmesine kiminle engel olacaksınız? Cübbeli Ahmet Hoca’nın IŞİD’in kuvvetli “imamları” ile yürüttüğü ezici polemiği, neden koskoca Diyanet’ten, onlarca ilahiyat fakültesinden üstlenecek bir Allah’ın kulu çıkmıyor?

TIPKI CENGİZ HAN'IN YESEVİ DERVİŞLERİNE YAPTIĞI GİBİ

Cemaatler dindarlık iddiasındaki Erdoğan’ın yolsuzlukları ile fıtraten bir doku uyuşmazlığı yaşıyorlar. O da, iktidar sahibi sıfatıyla onları yok etmeye çalışıyor; tıpkı Cengiz Han’ın Yesevî dervişlerine yaptığı gibi. Hadise bundan ibaret.