Zaman yazarı Erdoğan'ın ölmesini mi istedi?

Zaman yazarı Erdoğan'ın ölmesini mi istedi?

Yahudi efsanesini köşesine taşıyarak Başbakan Erdoğan'ın ölmesini temenni ettiği iddia edilen yazar Alkan, eleştirilere cevap verdi.

İddialara gülüp geçtiğini yazan Ahmet Turan Alkan, Star gazetesinin iki yazarını Başbakan Erdoğan'a ve patronuna yaranmak uğruna kendisini hedef göstermekle suçladı.
 
Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, Ahmet Taşgetiren'e dava açabileceğinin sinyalini verdi.
 
Hükümet cemaat kapışmasında cemaat medyası ile iktidara yakın gazetler arasında amansız bir savaş yaşanıyor. Ahmet Turan Alkan'ın yazısında Yahudi efsanesi ile Başbakan Erdoğan'a 'tehdit mesajı' gönderdiği iddiası polemiğin fitilini ateşledi.
 
Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'in "Ahmet Turan Alkan'ın "üçüncü kelime" ötesinde Belşatsar'ın akıbetine ilişkin bilgi de hatırından geçmiş midir bilmem. Ama, Tayyip Erdoğan düşmanlığını böyle Yahudi efsanelerinden ve intikamcılığından yola çıkan yorumlara götürmesi ibret-i alemdir." cevabı polemiğin fitilini ateşledi.
 
Eleştirilerin odağındaki Alkan, suskunluğunu bugün bozdu. "Terbiye dairesinde zaruri bir açıklama" başlıklı yazısında Alkan'ın hedefinde sadece Taşgetiren değil, kendisine "durmuyor, durduramıyoruz" diyen Ahmet Kekeç de vardı. Yazarları hedef göstermek ve halkı tahrik etmekle suçlayan Alkan'a göre terbiye sınırları çoktan aşıldı. Yazarı dinliyoruz:
 
TERBİYE SINIRINI ZORLAMAYA BAŞLADILAR
 
(...)Önceleri gülüp geçtim. Benimle polemiğe girişmek, gazete sütunlarından karşılıklı atışarak hem köşe doldurup hem patronajlarına hoş görünmek arzuları açıktı. Cevap bulamayınca terbiye sınırını zorlamaya başladılar.
 
JURNALLEMELER AYIPTIR
 
Açık söylüyorum: Başbakan’ın ölümünü dilemiş olsaydım, bunu daha net kelimelerle ifade ederdim. “Vallahi” böyle bir muradım yok; kaldı ki, yanlışlarda ısrar olunursa siyasî iktidarın sona ereceğini söylemek en tabii hakkım, görevimdir. Yazılı tarihin veya esâtirin herhangi bir meseliyle bir tezi vurgulamak defalarca misli görülmüş bir uygulamadır. Dolayısıyla Tevrat müfessiri veya İbranice uzmanı edâsıyla ortaya atlayıp, “Şunu demiş ama devamı da budur Sayın Başbakan’ım” yollu jurnallemeler ayıptır."
 
TAŞGETİREN'E DAVA UYARISI
 
Yazısında "Bu gazete ağzı bozuklar melcei değil; ben de terbiyemi mümkün-mertebe bozmamaya çalıştım; yine de sahibini tarif eden sıfatlarla beni hedef göstermeye çalışanlara misliyle mukabelede bulunmayı kendime yakıştırmıyorum." ifadelerini kullanan 
Ahmet Turan Alkan, "Terbiyeyi zaaf zannedip bu minvalde ısrar ederlerse kendilerini yargı önünde tezlerini isbata davet edeceğimi belirtmek isterim." uyarısıyla yazısını noktaladı.